Η Διδασκαλική Ομοσπονδία στο πλευρό των σχολείων που επλήγησαν από τις πλημμύρες (βίντεο)

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα στο πλαίσιο της περιφερειακής σύσκεψης που γίνεται στη Θεσσαλία προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τις επόμενες κινητοποιήσεις που σχεδιάζει η Ομοσπονδία για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αλλά και για να στηρίξει οικονομικά τις σχολικές μονάδες που επλήγησαν απο την κακοκαιρία Daniel και Elias.

Όπως δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Κικινής, «βρισκόμαστε εδώ στο πλαίσιο μιας οικονομικής ενίσχυσης προς τους Συλλόγους όλης της Θεσσαλίας ώστε να μπορέσει να σταθεί στο πλευρό και των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών» επισημαίνοντας στη συνέχεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όπως η αξιολόγηση και οι χαμηλοί μισθοί.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.  Σπύρος Μαρίνος τονίζοντας πως θέλουν να δηλώσουν την αλληλευγγύη τους στον «δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας» ενώ απο τη μεριά του ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Γιώργος Τρούλης επεσήμανε πως στο πλαίσιο της αλληλεγγύης «κάνουμε μια συμβολική κίνηση προσφέροντας ένα ποσό για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας».

Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος  κ. Σταύρος Πετράκης ανέφερε πως τα έσοδα της Ομοσπονδίας έρχονται αποκλειστικά μέσα από τις συνδρομές των μελών και το ποσό που προσφέρουν στους τοπικούς συλλόγους θα διατεθεί στη συνέχεια στα σχολεία. Τέλος τοποθετήθηκε και το μέλος της Ομοσπονδίας κα Ντίνα Ρέππα για τις ευθύνες των καταστροφών και επεσήμανε τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες που δεν έχουν επισκευαστεί ακόμα.

Να σημειωθεί πως την έναρξη της συνέντευξης Τύπου σήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Δημήτρης Παπαποστόλου.

 

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.