Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. από τη Λάρισα για εικονικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων

Απάτη με εικονικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων μέσω ανύπαρκτων εταιρειών κατηγορείται ότι διέπραξε στη διάρκεια του 2020 ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Την έρευνα εις βάρος του πραγματοποίησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία της πόλης τον Ιανουάριο του 2021. Πλην του παρουσιαστή εμπλεκόμενες είναι δύο γυναίκες από τη Γεωργία, οι οποίες εμφανίζονται ως διαχειρίστριες στις εταιρείες-κελύφη που φέρονται να μετείχαν στην απάτη.

Από τη δικογραφία, που τέθηκε υπόψη της «Κ», προκύπτει ότι η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020. Κάτοικος Λάρισας αγόρασε μέσω της ιστοσελίδας superjumbo.gr ένα κινητό τηλέφωνο αντί 299 ευρώ, το οποίο ωστόσο ουδέποτε παρέλαβε. Κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια της Λάρισας, η οποία ξεκίνησε έρευνα.

Κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας προέκυψε ότι το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας που υπήρχε αναρτημένο στην ιστοσελίδα ήταν καταχωρισμένο στο όνομα της εταιρείας SKYTV A.E., με έδρα την οδό Χαλκοκονδύλη και διαχειρίστρια μια υπήκοο Γεωργίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η γυναίκα εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του παρουσιαστή. Αντίστοιχα, το σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας που επίσης αναγραφόταν στην ιστοσελίδα ήταν καταχωρισμένο σε εταιρεία με επωνυμία G. Golden Productions Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία. Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει έδρα τα Μελίσσια και από τις 31 Ιανουαρίου 2018 διαχειριστής της εμφανίζεται ο Μένιος Φουρθιώτης.

Από αλληλογραφία της Ασφάλειας Λάρισας με την τράπεζα Alpha Bank προέκυψε κάτι ακόμα. Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο το θύμα της απάτης κατέθεσε το ποσό των 299 ευρώ για την αγορά του κινητού τηλεφώνου είχε ανοιχτεί έπειτα από έγγραφο αίτημα του ίδιου του παρουσιαστή…

Στον Μένιο Φουρθιώτη και μια ακόμα υπήκοο Γεωργίας οδήγησε και η έρευνα της αστυνομίας αναφορικά με την καταχώριση της ιστοσελίδας superjumbo.gr που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2020. Συνδεδεμένες με τη λειτουργία της ιστοσελίδας είναι οι εταιρείες MGF Productions, Superjumbo Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία και η Golden Bazaar Mονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία. Η πρώτη από τις τρεις εταιρείες εμφανίζεται να έχει διαχειριστή τον Μένιο Φουρθιώτη και να ελέγχει σε ποσοστό 100% τον ραδιοσταθμό «Party 104». Η τρίτη εταιρεία αντίστοιχα (Golden Bazaar) έχει διαχειρίστρια μια γυναίκα από τη Γεωργία, η οποία μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2021 εμφανίζεται να έχει υπό τη διαχείρισή της εταιρεία με επωνυμία «Αποκαλύψεις LIVE Μονοπρόσωπη ΙΚΕ». «Η επωνυμία της εταιρείας φέρει το ίδιο όνομα με την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλύψεις LIVE που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», επισημαίνεται στη δικογραφία.

Με την έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συσχετίστηκαν τρία ακόμα πανομοιότυπα περιστατικά απάτης, που καταγράφηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020 σε Αμπελοκήπους, Μαρούσι και Περιστέρι. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ανυποψίαστοι πολίτες κατέβαλαν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που αναγραφόταν στην ιστοσελίδα superjumbo.gr προκειμένου να αποκτήσουν κινητό τηλέφωνο σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αγοράς.

Εις βάρος του παρουσιαστή και των δύο αλλοδαπών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος, η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Λάρισας την 20ή Ιανουαρίου 2021. Μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε σημειωθεί εμπρησμός ενός Ι.Χ. στο πάρκινγκ του τηλεοπτικού σταθμού «Ε». Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της φρουράς του παρουσιαστή από την ΕΛ.ΑΣ.

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση
Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη εκδηλώθηκε μετά τις καταγγελίες του τέως υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σειράς δημοσιευμάτων, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας από ημέρες ήδη διενεργεί έρευνα, ενώ παράλληλα παρενέβη και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έχει ήδη παρέμβει και διενεργεί έρευνα για τη διακρίβωση απάτης από τον παρουσιαστή στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» του υπουργείου Εργασίας, ενώ διερευνά και το σύνολο των φορολογικών θεμάτων του Μένιου Φουρθιώτη.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν χθες στην Εισαγγελία τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του προγράμματος «Συν-Εργασία», προκειμένου να αξιοποιηθούν από τις εισαγγελικές αρχές. Ειδικότερα, από το υπουργείο Εργασίας διαβιβάστηκε υπόμνημα με λεπτομερή δεδομένα, όπου συμπεριλαμβάνονται στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών με τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρεία», που φέρονται να είχαν δηλωθεί από τον Μένιο Φουρθιώτη.

Παράλληλα, χθες, διατάχθηκε έρευνα μετά τις καταγγελίες του τέως υπουργού Γιάννη Βρούτση, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης εφόρμησε πριν από μήνες στο γραφείο του απειλώντας τον ίδιο και υπηρεσιακούς παράγοντες, όταν είχαν ληφθεί μέτρα εναντίον του για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Η διενέργεια της δεύτερης έρευνας για όσα συνέβησαν στο υπουργείο Εργασίας ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Χάιδω Ζουγρή.

Απάντηση Φουρθιώτη στα δημοσιεύματα
Για όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, τη δική του απάντηση έδωσε χθες ο Μένιος Φουρθιώτης, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού, καθώς με τη μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων. Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο “EPSILON”, παράλληλα είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο “PARTY FM” και της εφημερίδας “AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ”.

Β) Ο,τι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησής μου έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας,

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON, στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης.
Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη, και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με τη θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί τη δική μου επίσημη απάντηση.
Σας ευχαριστώ,
Με εκτίμηση
Μένιος Φουρθιώτης».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.