Η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη «φυτώριο» υπουργών της κυβέρνησης

Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, οκτώ μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών αριθμεί το υπουργικό συμβούλιο καθώς μετά τη Ζωή Ράπτη, τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και την Ιωάννα Λυτρίβη προστέθηκαν την Παρασκευή (14/06), μετά τον ανασχηματισμό, οι: Κώστας Γκιουλέκας, Ιάσωνας Φωτήλας, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Καραγκούνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι παρά τις «φωνές» για «συγκάλυψη» του εγκλήματος των Τεμπών αποφάσισε να επιβραβεύσει τα μέλη της Εξεταστικής με μια θέση στην κυβέρνηση. Κώστας Γκιουλέκας,  Ιάσωνας Φωτήλας, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Καραγκούνης στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Έτσι, ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης. Ο Ιάσωνας Φωτήλας υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, η Κατερίνα Παπακώστα υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο Χρήστος Κέλλας υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Κώστας Καραγκούνης υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιβεβαιώθηκε έτσι με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της εξεταστικής, που έλεγε πως «η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη» όταν οι «δύο πολύ καλοί και άξιοι συνάδελφοι μας, ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και η κ. Ιωάννα Λυτρίβη» υπουργοποιήθηκαν στο ανασχηματισμό που έγινε στις αρχές του χρόνου.

Οργή συγγενών θυμάτων για την υπουργοποίηση της Κ. Παπακώστα

Ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δίδυμες κόρες του Θώμη και Χριστίνα και ο αδερφός του Δημήτρης που έχασε την κόρη του Αναστασία, στο άκουσμα της ανακοίνωσης πως η κ. Παπακώστα αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αντέδρασαν οργισμένα.

«Το έκανε το χρέος της στην εξεταστική επιτροπή και από ότι φαίνεται ανταμείφθηκε για τις επιδόσεις της» ήταν το «φαρμακερό» σχόλιο του Νίκου Πλακιά. «Σήμερα για ακόμα μια φορά, δοκιμάζουν τις αντοχές μας» η ανάρτηση του αδελφού του, Δημήτρη.

Η βουλεύτρια Τρικάλων της ΝΔ πριν λίγη ώρα ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει ένα κρίσιμο χαρτοφυλάκιο.

«Αφού τακτοποίησε τις δικές μας οικογένειες εκεί, τώρα ήρθε η ώρα να τακτοποιήσει και τις οικογένειες όλης της Ελλάδας.

Α !!! αν ανοίξει και καμμία προανακριτική και ψάχνουν για κασκαντέρ μην διστάσεις στιγμή και το υπουργείο είναι κοντά.

Καλή αποτυχία σας εύχομαι στα καθήκοντα σας αν και είναι σίγουρη», έγραψε ο Νίκος Πλακιάς.

«Ξαφνικά μετά την εξεταστική των ΤΕΜΠΩΝ, ανέβηκε τα σκαλοπάτια στην ιεραρχία του  κόμματος δυο – δυο. Έτσι, και εγώ θα την κυνηγάω δυο φορές τώρα !!» διαβάζουμε στην ανάρτηση του Δημήτρη Πλακιά.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.