Η «Οικολογική Θεσσαλία» αποχαιρετά τον Φίλιππο Φούντη

Η «Οικολογική Θεσσαλία» αποχαιρετά με σημείωμά της που έδωσε στην δημοσιότητα, τον Φίλιππο Φούντη. Όπως αναφέρεται, «έφυγε από την ζωή, εχθές Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 ο Φίλιππος Φούντης, ένα ιστορικό κορυφαίο στέλεχος του ελληνικού οικολογικού κινήματος, με μια μακροχρόνια ενεργή, αγωνιστική δράση στον χώρο.

Ο Φίλιππος Φούντης μαζί με τους πρόσφατα απολεσθέντες, επίσης σπουδαίους, αγαπημένους, φίλους, Σπύρο Σγούρο Πρόεδρο της οργάνωσης ΔΗΩ και Λεωνίδα Λουλούδη πρώην πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, υπήρξαν οι πρώτοι και κορυφαίοι εισηγητές και κύριοι εμψυχωτές της οικολογικής γεωργίας και της κοινωνικής οικολογίας στον ελληνικό χώρο.

Ο Φίλιππος Φούντης αγωνίστηκε για τα οικολογικά ζητήματα με ανένδοτη πίστη και υπήρξε από τους κύριους πρωταγωνιστές της αντίστασης κατά της εισόδου των Γ.Τ.Ο. στην Ελλάδα.

Με τον μειλίχιο και τεκμηριωμένο λόγο του αποτέλεσε παράγοντα ενότητας και διαφωτισμού της οικολογικής σκέψης, μέσα στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία, από τους αγρότες και τους καλλιεργητές, μέχρι τους δικαστές και επιστήμονες, αλλά και σε κάθε άλλο τομέα. Ασχολήθηκε και με πολλά άλλα σημαντικότατα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και διαφωτισμού της κοινωνίας των πολιτών, όπως η πυρηνική ενέργεια, τα δημόσια αγαθά, και τελευταία οι απειλές από τις εμπορικές διατλαντικές συμφωνίες κ.α, διεξάγοντας αγώνες, για την αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου και την προώθηση των οικολογικών αξιών.

Τα προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια, παρότι τον παίδεψαν αρκετά, δεν τον πτόησαν και έμεινε αγωνιστής μέχρι τέλους.

Ο Φίλιππος Φούντης και η δραστηριότητά του θα αποτελεί, ένα σημαντικό κεφάλαιο, από το οποίο θα εμπνέεται η οικολογική σκέψη και πράξη στην Ελλάδα στο μέλλον.

Η ελληνική γη και η φύση που τόσο αγάπησε, ας δεχθεί με ελαφρύ χώμα τον αγαπητό μας φίλο και συναγωνιστή Φίλιππο Φούντη.

Η «Οικολογική Θεσσαλία», εκφράζει τα συλλυπητήρια στην παντοτινή του συντρόφισσα Πάουλι Μάγιερ και τον γιό του και τον αποχαιρετά και εύχεται να είναι ιερή η μνήμη του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.