Καρυστιανού: Ο Αγοραστός μού είπε ότι μπάζωσε τα Τέμπη με εντολή κυβέρνησης

Σοβαρή καταγγελία, που ενέχει και ποινικές ευθύνες ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα, έκανε στην Εξεταστική η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας ο πρ. περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός της είπε σε ιδιωτική συνομιλία που είχαν ότι προχώρησε στο μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας μετά από εντολή.

«Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη. Η Μ. Καρυστιανού απάντησε πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Επισημαίνεται ότι ο Κ. Αγοραστός θα καταθέσει στην Εξεταστική στις 15 Φεβρουαρίου και είναι ο προτελευταίος μάρτυρας πριν κλείσει τις εργασίες της η Επιτροπή.

Τι απαντά η κυβέρνηση
Η Μαρία Καρυστιανού κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική για τα Τέμπη ανέφερε ότι ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός της είπε πως προχώρησε στο μπάζωμα της τραγωδίας μετά από εντολή υπουργών και του πρωθυπουργού. Ο Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε είπε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για καμία μαρτυρική κατάθεση.
Η ερώτηση της ΑΥΓΗΣ προς τον Παύλο Μαρινάκη ήταν αν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του γαλάζιου πρώην περιφερειάρχη, σε σχέση με τη διαχείριση του σημείου του δυστυχήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ως εξής:
«Κατ’ αρχάς, είναι μια εν εξελίξει διαδικασία η διαδικασία της Εξεταστικής που γίνεται, όπως προβλέπει ο νόμος, από το ελληνικό Κοινοβούλιο και δικαστική διαδικασία, στις οποίες, νομίζω, δεν είναι θεσμικά σωστό, ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε άποψη για τις επιμέρους καταθέσεις ή να σχολιάσουμε. Πρέπει να αφήσουμε τις διαδικασίες αυτές να “τρέξουν” με τον ανεξάρτητο ρόλο τους, να έχουν τα πορίσματα που έχουν και στο τέλος της ημέρας οι αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης είναι για εμάς διαχρονικά σεβαστές».

»Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που κανείς δεν μπορεί να συμμερισθεί τον πόνο τους, αν δεν το έχει ζήσει αυτό, οπότε θα μου επιτρέψετε να περιμένω να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Κάθε μαρτυρία, προφανώς, είναι σεβαστή, αξιολογείται εάν ισχύει ή όχι, κρίνεται όπως σε κάθε υπόθεση, σε κάθε δικαστήριο, σε κάθε Εξεταστική Επιτροπή. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δικός μου ρόλος, ούτε θα μπορούσα εγώ να γνωρίζω τι ισχύει και τι δεν ισχύει και αν έχει ειπωθεί το οτιδήποτε, σε μια διαδικασία που έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα. Άρα, κανένα σχόλιο για καμία μαρτυρική κατάθεση. Περιμένουμε τη διαδικασία να εξελιχθεί και εδώ είμαστε να σχολιάσουμε τα πορίσματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.