Κατεδάφιση παλαιού κτιρίου έφερε ανησυχία για διασπορά καρκινογόνων ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα

Την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία τους προς πάσα αρμόδια αρχή διατυπώ­νουν περίοικοι επί της οδού Ηρώων Πολυ­τεχνείου (πλησίον με τη διασταύρωση της οδού Φαρσάλων) για την κατεδάφιση πα­λαιού ακινήτου.

Όπως οι ίδιοι καταγγέλ­λουν στην «Ελευθερία», η εν λόγω κατεδάφιση εγ­κυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές της γειτονικής σχολικής μονάδας οι μαθητές της οποίας παίζουν αμέριμνα στα προαύλιά της.

Ο υγειονομικός κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι στο προϋπάρχον, παλαιό κτίσμα, υπήρχαν μεγάλες ποσότητες επικίν­δυνων υλικών, (φύλλα ελενίτ στην στέγη του κτιρίου) τα οποία κατεδαφίστηκαν χωρίς ειδικά μέτρα προφύλαξή, όπως άλλωστε προβλέπει ο σχετικός νόμος, διασπείροντας έτσι καρκινογόνες ίνες αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Οι ίδιοι μάλιστα απευ­θύνθηκαν, όπως τονίζουν, τόσο στην αρ­μόδια υπηρεσία της Δημοτικής Aρχής όσο και στο αρμόδιο τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησής για να εισπράξουν, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «απόλυτη κο­ροϊδία» καθώς οι υπεύθυνοι μεταθέτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Το αποτέ­λεσμα είναι, όπως τονίζουν, ο εργολάβος του έργου «να εκμεταλλεύεται τη γραφει­οκρατική κατάσταση και να αυθαιρετεί εις βάρος της δημόσιας υγείας».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.