ΚΚΕ: Σαν κακόγουστη φάρσα επαναλαμβάνονται οι κυβερνητικές φιέστες για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Σε σχόλιο της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μουζάκι επισημαίνονται τα εξής:

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου, αν δεν πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη κακόγουστη φάρσα, σίγουρα προκαλούν και εξοργίζουν τους πληγέντες και το λαό της Θεσσαλίας .

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες και να δίνει υποσχέσεις, όχι μόνο γιατί τις ίδιες γενικόλογες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις έδινε και πριν 3,5 χρόνια με την κακοκαιρία “Ιανός”, αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό εντελώς απροστάτευτο.

Αποτελούν πρόκληση για το λαό της περιοχής οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αποκατάσταση της περιοχής, όταν είναι γνωστό ότι το οδικό δίκτυο της ορεινής Καρδίτσας και του Πηλίου παραμένει διαλυμένο, όταν χιλιάδες αγρότες ζουν με την αγωνία για το πώς θα ποτίσουν τα χωράφια τους αφού δεν έχει προχωρήσει η αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων, όταν παραμένουν ανοιχτά τα αναχώματα στο δήμο Παλαμά, όταν σε ορεινά χωριά του Μουζακίου, της Αργιθέας οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία των κατολισθήσεων, όταν τα Κέντρα Υγείας Μουζακίου και Παλαμά δεν λειτουργούν στις νέες εγκαταστάσεις.

Είναι ψέμα ότι, «οι πόροι του προϋπολογισμού δεν ειναι ατελείωτοι». Ολα όσα δεν έχουν γίνει θεωρούνται περιττό κόστος από την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν «χωράνε» τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τους λεγόμενους «δημοσιονομικούς περιορισμούς», τις «αντοχές της οικονομίας» στη λογική που λέει οτι κάθε τι θα πρέπει να αξιολογείται με κριτήριο το «κόστος – όφελος» αν δηλαδή για κάθε ευρώ που δίνεται από το κρατικό ταμείο θα υπάρχει όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι πόροι του προϋπολογισμού είναι «ατελείωτοι» όταν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων για να στηριχτεί η κερδοφορία τους, όταν πρόκειται για δαπάνες που αφορούν ευρωΝΑΤΟικές αποστολές , χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, (500.000 ευρώ κάθε μέρα (!!!) στοιχίζει στον λαό η αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στον (ΝΑΤΟικό) πόλεμο της Ερυθράς ), όταν πρόκειται να κατασκευαστούν έργα με κριτήριο τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών συμφερόντων και των σχεδιασμών που υπάρχουν ώστε να παίξει η Θεσσαλία ρόλο «διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων και Ενέργειας» για τα κέρδη της αστικής τάξης. Τέτοιο έργο αποτελεί και ο αυτοκινητόδρομος Ε65, που ο λαός θα χρεωθεί για να τον χρησιμοποιεί τόσο με τα δισ. με τα οποία μπουκώνονται οι κατασκευαστικοί όμιλοι όσο και με τα πανάκριβα διόδια που θα λειτουργήσουν!

Το αποτύπωμα της ΕΕ στην «αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός , είναι πράγματι ισχυρό αφού είναι η Οδηγία 2007/60, η οποία προωθεί την επικίνδυνη αντίληψη περί κόστους – οφέλους που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, στην οποία κυνικά σημειώνεται ότι, « πρέπει να επιλέγονται κατάλληλες «βέλτιστες πρακτικές» και «βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες» που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας».

Στη φιέστα της κυβέρνησης αποτυπώθηκε ξανά η σύγκλιση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής . Έτσι μπορεί τις προηγούμενες μέρες ο περιφερειάρχης να ύψωνε τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση για τον «Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων» που προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του νερού, σήμερα όμως δήλωσε ξανά την στήριξη του στην πολιτική της κυβέρνησης και στα έργα που προωθούνται από κοινού.

Ακόμη πιο μαχητικά, ακόμη πιο μαζικά, μέσα από τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές πλημμυροπαθών ο λαός της περιοχής να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του από την κυβέρνηση, την περιφερειακή αρχή, τις δημοτικές αρχές!

Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους δρόμους της διεκδίκησης, η ενίσχυση του στις κάλπες των ευρωεκλογών μπορεί να συμβάλει ώστε να δοθεί με καλύτερους όρους αυτός ο αγώνας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.