Κωνσταντινίδης: Κατάθεση υπομνήματος για νέα δειγματοληψία στα βαγόνια – Ζητά διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Λαρισαίας Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Στο υπόμνημα αναφέρονται δύο πράγματα: Το πρώτο αφορά σε συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται στο Κουλούρι παρουσία μεταλλουργού ειδικού επιστήμονα για εξεταστεί το θέμα των υλικών που οδήγησαν στην έκρηξη και στη φωτιά. Tο δεύτερο αφορά τον αριθμό των θυμάτων και τον αριθμό των βιολογικών δειγμάτων που συλλέχθηκαν από το σημείο της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε o κ. Κωνσταντινίδης ως προς το δεύτερο σκέλος του υπομνήματος: «Από τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου καταδεικνύεται εμπράκτως ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι σίγουρα 57 από αυτά που έχουν δηλωθεί και αφήνονται υπόνοιες για πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Επειδή δεν υπάρχουν τα στοιχεία όλα αυτά και της ιατροδικαστικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας πράγμα που έχουμε ζητήσει από τον εφέτη ανακριτή από πέρυσι το καλοκαίρι, καταθέτουμε νέο υπόμνημα για να ζητήσει ο εφέτης όλα τα στοιχεία.

Αυτό που έχουμε στα χέρια μας και θα καταθέσουμε είναι ότι τις 4 πρώτες μέρες στο σημείο του εγκλήματος η πυροσβεστική συνέλλεξε συνολικά 109 σωρούς με μέλη τα οποία ταυτοποιήθηκαν σε 85 άτομα και καταγράφηκαν σε ένα συγκεκριμένο πίνακα.

Οπότε το εγκληματολογικό οφείλει να μας πει τι ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει πάνω σ αυτό το κομμάτι και πως η διασταύρωση του DNA ακολουθήθηκε για να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση από το PM01 έως το PM085 το οποίο αναφέρει ρητά στα συμπεράσματα το τελευταίο διαβιβαστικό που έχει η δικογραφία και για το στοιχείο 104 που πάρθηκε από την περιοχή «Πηγάδια» που αναφέρεται στο θραύσμα οστού κεφαλής σε συγκεκριμένο ηλικιωμένο θανόντα στο έγκλημα στα Τέμπη και στο δεύτερο DNA που μπορέσανε να βγάλουνε το οποίο ήταν από κάποιο ύφασμα και το οποίο δεν ταυτοποιείται ούτε με την αγνοούμενη, την Εριέττα Μόλχο, αλλά ούτε και συνάδει πουθένα. Δεν μπορεί να βρεθεί πάνω στον πίνακα που αναφέρεται στα συγκεκριμένα στοιχεία PM01 εως PM085.

Οι υπόνοιες που αφήνονται δεν μπορεί μετά από 15 μήνες να είμαστε στον αέρα και να μην γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Οφείλει ο πρωθυπουργός να απαντήσει και σ’ αυτό το ερώτημα ή τουλάχιστον να δώσει εντολές στην εγκληματολογική υπηρεσία να μας διαβιβάσει όλα τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα διότι αυτή τη στιγμή παραμένουνε ερμητικά κλειστά όπως και τα στοιχεία της ιατροδικαστικής».

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε επίσης και στο υπόμνημα που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό λίγες μέρες πριν και αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε ενδεχόμενο δόλο, και στις ευθύνες γύρω από το θέμα της μεταφοράς των αδρανών υλικών από το σημείο της τραγωδίας στη θέση «Πηγάδια».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.