Κουρέτας: Είμαστε ενωμένοι σ’ ένα κοινό μέτωπο (βίντεο)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Είμαστε ενωμένοι σ’ ένα κοινό μέτωπο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των φορέων όλης της Θεσσαλίας σχετικά με τα έργα του Αχελώο, σημειώνοντας πως από αύριο θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Κουρέτας, εμφανώς ικανοποιημένος από την έκβαση της συζήτησης που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Περιφερειακό Συμβουλίου, εξήγησε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει σε ψήφισμα που θα ζητά τον οδικό χάρτη των έργων, βάσει και του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής της περιοχής, ζητώντας την μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης δέχθηκε την πρόταση του Λαρισαίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμου Χαρακόπουλου, για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και θα δοθούν απαντήσεις τη στιγμή που η υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού συμφωνεί με το αίτημα της ολοκλήρωσης των έργων και μέσα στο ΣΔΛΑΠ.

«Είμαστε ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο για τη συνάντηση που θα ζητήσουμε από αύριο με τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να μπει ένα πλαίσιο και να μπορέσει να λυθεί επιτέλους το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Χρειάζεται επίσης να έχουμε τις αντίστοιχε πηγές χρηματοδότησης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα τα έργα, αλλά και να γνωρίζουμε τι νερό έχει η Θεσσαλία», ανέφερε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η σύσκεψη κράτησε πάνω από τρεις ώρες, όπου και ακούστηκαν προτάσεις από πολλούς φορείς με κύριο χαρακτηριστικό όλων να είναι πως τα έργα είτε πρέπει να συνεχίσουν ή στο χειρότερο σενάριο να… κατεδαφιστούν χωρίς να υπάρχει τρίτη λύση.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.