Κουρέτας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών: «Μέχρι να λυθεί το χωροταξικό δεν θα είμαστε θετικοί»

«Είμαστε κατά της χωροθέτησης καινούργιων φωτοβολταϊκών αν δεν λυθεί το θέμα της χωροθέτησης των ΑΠΕ», απάντησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας στην ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Τσιαπλές στην ερώτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων, «η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προωθεί παραπέρα την πολιτική της Ε.Ε, που απαιτούν τα μονοπώλια της, για απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας, για την απολιγνιτοποίηση και την λεγόμενη «πράσινη μετάβαση».

Στο πλαίσιο αυτό εξαπλώνονται και στην Θεσσαλία, πολλές καπιταλιστικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα, ακόμα και σε περιοχές «natura», σε βοσκότοπους, σε γη υψηλής παραγωγικότητας και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε βάρος της αγροτικής παραγωγής, αξιοποιώντας το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, τις πληρώνει ήδη και θα συνεχίσει να τις πληρώνει ο ελληνικός λαός, με την πανάκριβη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας, την καταστροφή μεγάλων εκτάσεων φυσικού κάλους και προστατευόμενων περιοχών «natura» και τη μείωση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που αντικαθίσταται από φωτοβολταικά και αιολικά πάρκα», θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων για τη θέση της περιφερειακής αρχής.

«Μέχρι να λυθεί το χωροταξικό δεν θα είμαστε θετικοί»

«Είμαστε κατά της χωροθέτησης καινούργιων φωτοβολταϊκών αν δεν λυθεί το θέμα της χωροθέτησης των ΑΠΕ», σημείωσε ο κ. Κουρέτας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι διαφορετική η εφαρμογή του νόμου, από «να είναι κατά των ιδιωτικών επενδύσεων».

Πάντως, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ξεκαθάρισε πως τίποτα «δεν θα πραγματοποιηθεί ασύδοτα», προσθέτοντας ότι, «μέχρι να λυθεί το χωροταξικό δεν θα είμαστε θετικοί»

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.