Κουρέτας: Πρέπει να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο καθηγητής Βιοχημείας, Δημήτρης Κουρέτας και ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησαν στο Open TV για τα ποσοστά εμβολιασμού στους υγειονομικούς, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σύμφωνα πάντως τόσο με τον κ. Γιαννάκο όσο και τον κ. Καπραβέλο τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα δεν αντιστοχούν στα πραγματικά νούμερα των εμβολιασμένων υγειονομικών. «Προσπαθούν να ρίξουν σε εμάς το φταίξουμε για την διασπορά του ιού στα νοσοκομεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τόνισε ότι: «Το 10% των υγειονομικών που έχουν νοσήσει και έχουν αναπτύξει αντισώματα τους είπαν να μην κάνουν το εμβόλιο».

Σύμφωνος με τη συγκεκριμένη άποψη παρουσιάστηκε και ο Νίκος Καπραβέλος. «Δεν ισχύουν τα χαμηλά νούμερα για τον εμβολιασμό. Δεν ακουμπούν την πρώτη γραμμή των υγειονομικών με σεβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα ο κ. Κουρέτας, τόνισε: «Το 35-40% των υγειονομικών δεν έχει εμβολιαστεί στα νοσοκομεία της Λάρισας. Αν δεν το λύσουμε θα το βρούμε μπροστά μας. Πρέπει να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου».