Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας κατά Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας αφού όπως τονίζει «Με πρόσχημα ότι δεν έχει δει γραπτό σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος του ΠΠΝΛ και την εισαγωγή των ΣΔΙΤ στην λειτουργία του, η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, αρνήθηκε να ψηφίσει το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, με το οποίο καλούσε το περιφερειακό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στην εξαγγελία της κυβέρνησης της Ν.Δ, να μετατρέψει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σε Ν.Π.Ι.Δ και στην λειτουργία του με Συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα.

Παρά τα όσα φραστικά λέει ότι είναι υπέρ της δημόσιας υγείας για να ξεγελά το λαό, είναι προφανές ότι δεν διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της υγείας, η οποία προωθεί την λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που έχει ως βάση ότι η υγεία είναι «ατομική ευθύνη», η υγειονομική περίθαλψη «εμπόρευμα».
Δεν διαφωνεί στην πράξη με την πολιτική μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία, που εφαρμόζεται διαχρονικά απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις και έχει προκαλέσει μεγάλες μειώσεις σε προσωπικό, συγχωνεύσεις κλινικών, ελλιπή ως και ανύπαρκτη συντήρηση τεχνολογικού εξοπλισμού, μείωση μονάδων όπως οι ΜΕΘ, απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, μεγάλες λίστες αναμονής, σπρώχνοντας έτσι μεγάλη πελατεία στις ιδιωτικές μονάδες υγείας, εκτοξεύοντας στα ύψη τα κέρδη τους και τώρα τους ανοίγει μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας τους και μέσω των ΣΔΙΤ. Αλλωστε έχει δηλώσει ότι δεν είναι αντίθετη στην δράση των ιδιωτικών εταιρειών στην υγεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λαό της Θεσσαλίας την άρνηση της περιφερειακής αρχής να στηρίξει το συγκεκριμένο ψήφισμα. Καλεί τους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία που συμπιέζονται μισθολογικά, εργασιακά, απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές, όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, που πληρώνουν και θα πληρώνουν ακριβά τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται, ενώ θα μπορούσαν να τις έχουν δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο, στις κερδοσκοπικές και στις μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υγείας (Δημόσια Νοσοκομεία ΣΔΙΤ) και αν δεν έχουν να μην μπορούν να γιατρευθούν, να αγωνισθούν μαζί με τους κομμουνιστές, για: Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του ΠΠΝΛ και να μην λειτουργήσει με ΣΔΙΤ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με γενναία κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υ. Να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων και τα Κ.Υ που υπολειτουργούν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.