Λαρισαίοι έμποροι ενόψει Πάσχα: «Να δούμε τι σώζεται, αν σώζεται…»

Στάση αναμονής κρατούν οι έμποροι της Λάρισας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Πολύ περισσότερο όταν από σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου μπήκε σε εφαρμογή το μέτρο των Self Test. Μέτρο που αφορά σε χιλιάδες εργαζόμενους στη Λάρισα, σε επτά κλάδους, στους οποίους η αυτοεξέταση για τον κορωνοϊό καθίσταται υποχρεωτική.

Ειδικότερα, από σήμερα μπαίνουν σταδιακά όλοι οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών, εστίαση (για τις υπηρεσίες που λειτουργούν), χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες (τράπεζες κ.ά.), μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές), υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων να προμηθευτούν από το φαρμακείο τους ένα self test και να αυτοεξεταστούν.

Όπως τονίζουν αρκετοί στο Larissanet.gr υπάρχει προβληματισμός με όλα όσα γίνονται. Γλαφυρός στην περιγραφή του για την κατάσταση ήταν και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Λάρισας «Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή στην αγορά. Μετά τον σεισμό ήταν μια περίοδος νεκρή» είπε και πρόσθετε πως η κίνηση είναι υποτονική και ότι «τώρα περιμένουμε το Πάσχα για να δούμε αν σώζεται τι σώζεται. Δεν μπορείς να καλύψεις εύκολα τη χασούρα. Απλά σου δίνει μια ώθηση» διευκρίνισε.

Οι έμποροι της πόλης πάντως περιμένουν νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση τόσο στο θέμα των ενοικίων όσο και στο ζήτημα της εφορίας και την επιδότηση των καταστημάτων με χαμηλότοκα δάνεια.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.