Λαρισαίος πήγε να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ με “μαϊμού” στην τσέπη

Ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ανακριτή αφέθηκε χθες ένας 66χρονος Λαρισαίος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αγιάς, καθώς στην κατοχή βρέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα.

Ο 66χρονος, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό, αυτές τις μέρες βρέθηκε στην Αγιά, όπου και συνελήφθη, όταν σε σούπερ μάρκετ της περιοχής θέλησε να πληρώσει τα προϊόντα που προμηθεύτηκε χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Χαρτονόμισμα το οποίο, κατά τον έλεγχό του από ανιχνευτή πλαστών χαρτονομισμάτων του καταστήματος, αποδείχτηκε ότι ήταν αμφιβόλου γνησιότητας.

Έτσι και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς όπου ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε για την πλαστότητα του κατασχεθέντος χαρτονομίσματος και μάλιστα τόνισε πως στο σπίτι του έχει χρηματικό ποσό ύψους 4.000 ευρώ που απαρτίζεται από διάφορα χαρτονομίσματα. Όντως από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν 3.900 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερία“, στον ανιχνευτή προέκυψε ότι τέσσερα ακόμη χαρτονομίσματα των 200 ευρώ ήταν αμφιβόλου γνησιότητας. Ο 66χρονος φέρεται να δήλωσε πως το συνολικό χρηματικό ποσό που είχε μαζί του αποτελούσε έσοδο από την επαγγελματική του δραστηριότητα στο εξωτερικό, χώρα όπου το ευρώ δεν αποτελεί εθνικό νόμισμα, αλλά συνηθίζεται στις συναλλαγές.

Από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για τις κατηγορίες της κατοχής και της απόπειρας κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, ενώ μετά την απολογία του στον Ανακριτή ο 66χρονος Λαρισαίος αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.