«Η Λάρισα στον Εκθεσιακό Χάρτη της χώρας»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Υπογραφές στη στρατηγική συμφωνία Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΘ HELEXPO, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AGRO THESSALY» στο χώρο που τώρα βρίσκεται η Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, έπεσαν σήμερα στο δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη διοργάνωση θα γίνει από 9 έως 12 Μαρτίου 2017 και στη συνέχεια θα διεξάγεται ανά διετία – σε έτος εναλλάξ με την Agrotica – αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2018.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία «Η Λάρισα μπαίνει στον Εκθεσιακό Χάρτη της χώρας και ευρύτερα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μετατροπή της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, με συγκεκριμένες υποδομές, σε «σύγχρονο εκθεσιακό χώρο και πολυκέντρο», στον οποίο – πέρα από τη συγκεκριμένη Έκθεση – θα διοργανώνεται και σειρά άλλων γεγονότων και κλαδικών εκθέσεων.

Απ’ την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης υπογράμμισε πως «στόχος της νέας αυτής κοινής προσπάθειας είναι να αναδειχθεί η εν λόγω διοργάνωση ως το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός του κλάδου και να αποπνέει, με την ένωση των δυνάμεων των δύο πλευρών, έναν αέρα εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στις διεθνείς εξελίξεις».

Ο κ. Ποζρικίδης έκανε, επίσης, ειδική μνεία στα οφέλη που θα προκύψουν για τον πρωτογενή τομέα, τον εμπορικό κόσμο και συνολικά για την πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή από τη διοργάνωση της Έκθεσης AGRO THESSALY.

Στην παρέμβασή του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO Αλέξης Τσαξιρλής κάλεσε σε συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων «ώστε το γεγονός της Έκθεσης να γίνει ακόμη μεγαλύτερο».

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής ζήτησε, στον χαιρετισμό, του η AGRO THESSALY να τύχει της διεθνούς προβολής που ήδη γνωρίζει η Agrotica.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«H στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με τη ΔΕΘ – HELEXPO για τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης για Γεωργία και Κτηνοτροφία, Agro Thessaly, επισφραγίστηκε, , με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων και ειδικότερα μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ – HELEXPO κ. Κυριάκου Ποζρικίδη.

Mετά από επαφές και συζητήσεις, που διήρκησαν περίπου ενάμιση χρόνο Δήμος Λαρισαίων και ΗELEXPO – ΔΕΘ κατέληξαν στη συμφωνία για την AGRO THESSALY, που αποτελεί την εξέλιξη και τη συνέχεια της Γεωργικής, Κτηνοτροφικής και Περιβαλλοντικής Έκθεσης που διοργάνωνε ο Δήμος.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Δημαρχείο της Λάρισας, παρουσία εκπροσώπων επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλίας, αλλά και εκπροσώπων των ενώσεων του κλάδου κατασκευαστών και εισαγωγέων αγροτικών μηχανημάτων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική στιγμή για την Λάρισα την στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη HELEXPO ΔΕΘ, σημειώνοντας πως αυτή η συνεργασία συμβάλει στην πολυεπίπεδη προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή για την ανάδειξη της Λάρισας ως πρώτου περιφερειακού πόλου ανάπτυξης στην χώρα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η συμφωνία θέτει την πόλη της Λάρισας, με πιο έντονο τρόπο στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, ενώ μίλησε για προοπτικές σημαντικής αναβάθμισης της έκθεσης.»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Helexpo έδινε ανέκαθεν ιδιαίτερη έμφαση στην περιφέρεια, αφού αποτελεί βαθιά πίστη πως η ανάπτυξη θα προέλθει σε μεγάλο βαθμό από αυτή.

Σε ότι αφορά στην Agro Thessaly, επεσήμανε ότι στόχος είναι να αναδειχθεί η εν λόγω διοργάνωση ως το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός του κλάδου και να αποπνέει, με την ένωση των δυνάμεων των δυο πλευρών, έναν αέρα εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στις διεθνείς εξελίξεις, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «H Agrothessaly θα είναι για μας ένα νέο αναπτυξιακό στοίχημα, που μαζί με το δήμο Λαρισαίων θα κερδίσουμε»

Σημειώνεται ότι η επόμενη Agrothessaly με την σφραγίδα της συνεργασίας Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΘ HELEXPO θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, (9-12 Μαρτίου) ωστόσο μετά από αυτή, η έκθεση θα πραγματοποιείται κατά τον μήνα Νοέμβριο, με το Δήμο Λαρισαίων να προχωράει σε ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες βελτίωσης της υποδομής στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Επίσης έχει συμφωνηθεί ότι η διοργάνωση της έκθεσης θα πραγματοποιείται ανά διετία, και σε κάθε περίπτωση κατά το έτος που δεν διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO την έκθεση με τίτλο «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα θετικές για την προοπτική της συνεργασίας και της αναβάθμισης της έκθεσης, ήταν οι τοποθετήσεις και οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, όπως του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παπαδόπουλου, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους, του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, δημάρχου Κιλελέρ κ. Θαν. Νασιακόπουλου, το προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, του διευθυντή Σχολής Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Αν. Μουλά, της εκπροσώπου του ΣΘΕΒ κ. Ελ. Καματέρη, της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρ. Παπαιωάννου και του προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας κ. Τ. Γούσιου.

Ενθερμοι υποστηρικτές της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΘ – HELEXPO εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της Ενωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων κ. Αν. Κουτσοκώτσας και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων κ. Ι. Χίγκας.

Επίσης, την απόλυτη στήριξή του εξέφρασε με μήνυμά του, ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ κ. Βασ. Κόκκαλης, ενώ χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε και ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρ. Κέλλας.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας, παρέστησαν επίσης ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ HELEΧPO κ. Αλ. Τσαξιρλής, στελέχη της ΔΕΘ – HELEXPO, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρας, εκπρόσωποι δήμων του ν. Λάρισας, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.