Ηλιόπουλος από Λάρισα: «Η Θεσσαλία εκπέμπει σήμα έκτακτης ανάγκης» (βίντεο)

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η εκδήλωση γίνεται στη Λάρισα και στη Θεσσαλία και ο λόγος είναι διπλός. Αφενός λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, αφετέρου λόγω της κατάστασης που υπάρχει στον κάμπο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Η Θεσσαλία εκπέμπει ένα σήμα έκτακτης ανάγκης», τόνισε από τη Λάρισα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος στη ανοιχτή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πρέπει να υπάρξουν γρήγορα αλλαγές σημειώνοντας πως οι αγρότες και η κοινωνία βγάζουν μία κραυγή επιβίωσης.

«Η κυβέρνηση έχει ένα πολιτικό προσωπικό δεν έχει συναίσθηση τι σημαίνει έκτακτη ανάγκη κι ότι ο χρόνος είναι εναντίον μας», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, δεν απάντησε ποτέ στην ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για το πρόγραμμα αποκατάστασης στη Θεσσαλία.

«Δεν είπε τίποτα για το μοντέλο αποκατάστασης της Θεσσαλίας, αλλά έμεινε στα μέτρα προς τους αγρότες που χαρακτηρίστηκαν και ψίχουλα από τους ίδιους», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κρίσιμα έργα που δεν υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε ζητήματα που ακόμα και σήμερα δεν έχουν συζητηθεί. «Ο κόσμος δεν ξέρει πότε θα αποζημιωθεί για να κάνει τον προγραμματισμό του. Επίσης δεν υλοποιήθηκαν κρίσιμα έργα, ενώ δεν ανασυγκροτήθηκε συνολικά κι ο ΕΛΓΑ».

Να σημειωθεί πως πάνω από ενενήντα αντίστοιχες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα έως και το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και η πανελλαδική ιδρυτική συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.