
Η Λαρισαία αθλήτρια του βόλεϊ, Αποστολία Νούσια, που ζει πλέον μόνιμα στην Αιδηψό και εργάζεται σε ξενοδοχείο της περιοχής, μιλάει στο larissanet.gr για την κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, τους κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας που έχασαν τα σπίτια τους και το κύμα αλληλεγγύης των πολιτών.
Έναν πύρινο εφιάλτη δίχως τέλος ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, με πολλούς να έχουν αφήσει τα σπίτια τους και να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.
Αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν με το φέρι μποτ «ΠΑΡΑΛΟΣ» από το λιμάνι της Λίμνης 1.130 άτομα, στο λιμάνι της Αιδηψού.

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Λ. Αιδηψού, Θοδωρής Ρουμελιώτης, μοίρασε τον κόσμο στα ξενοδοχεία της περιοχής και ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, έχει ανοίξει τα γήπεδα της περιοχής. Χθες φιλοξενήθηκαν 200 άτομα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αιδηψού, σύμφωνα με την κα Νούσια.

Αρχικά σε καταλύματα μετέβησαν άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, άνθρωποι με προβλήματα υγείας και οικογένειες με παιδιά.
«Το βράδυ οι νέοι άνθρωποι της Αιδηψού πραγματοποίησαν περιπολίες στην περιοχή» τονίζει η Αποστολία Νούσια και παράλληλα επισημαίνει ότι «φιλοξενούμε κόσμο από τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και μπορεί εμείς να μην έχουμε καεί αλλά είναι σαν η φωτιά να βρίσκεται στο δικό μας σπίτι».
«Μας έχουνε αφήσει μόνους» υπογραμμίζει, θέλοντας να καταγγείλει την πολιτεία για την ελάχιστη πυροσβεστική δύναμη που έχει σταλεί στο νησί, τονίζοντας επίσης ότι κάτοικοι έμειναν πίσω μόνοι τους και προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά.

100 Ουκρανοί πυροσβέστες έσπευσαν στο νησί για βοήθεια και οι εθελοντές βρίσκονται παντού, το κύμα αλληλεγγύης που έχει κατακλύσει τα social media αυτές τις μέρες έχει επιφέρει αποτελέσματα καθώς στέλνουν είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για τους πυρόπληκτους, επίσης οι τοπικοί φορείς της Αιδηψού και όλοι οι κάτοικοι με ότι δυνάμεις έχουν προσφέρουν την βοήθεια τους.
Χαρακτηριστικά τα εστιατόρια της περιοχής παρέχουν δωρεάν φαγητό, οι φούρνοι δωρεάν ψωμί και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι στέκονται αρωγοί στους συνανθρώπους τους.

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Σήμερα το πρωί ο Γιάννης Κοντζιάς, δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού σε ανάρτηση του στα social media ανέβασε βίντεο όπου δείχνει τα οχήματα του Δήμου στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Χαρακτηριστικά ανέφερε «συνεχίζουμε την προσπάθεια να σώσουμε τα χωριά μας με όσα μέσα έχουμε, καλώντας προσωπικά και σε όλους τους τόνους βοήθεια με εναέρια μέσα από την προηγούμενη Τετάρτη.





























