Σειρά εκδηλώσεων της «Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας»

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει στην Λάρισα, η «Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση που έχει καθιερωθεί από το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF).

Όπως έγινε γνωστό από την Ένωση, «διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, όπου πραγματοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με διαφορετική θεματολόγια κάθε χρόνο. Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα για την MS θα εορταστεί στις 30 Μαΐου 2018 και το θέμα της εκστρατείας, είναι η «Έρευνα». Η έρευνα μας φέρνει πιο κοντά στον τερματισμό της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και συνδέει τους πάσχοντες με τους ερευνητές για την ΠΣ (επιστήμονες, φοιτητές, νοσηλευτές, χρηματοδότες , εθελοντές κ.α.), με τους επαγγελματίες υγείας και με τους φροντιστές.

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Η 1η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00μμ- 21:00μμ. στην Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρας Λάρισας,(Νεάπολη), με έναρξη την Έκθεση Ζωγραφικής από την ομάδα Εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης της ΠΕΑμΣΚΠ με Δάσκαλο και επικεφαλή τον Μιχάλη Βακαλούλη(Vakas), εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Η Σκληρή κυρία Πλάκα» της Βερόνικας Αποστόλου και τέλος θα κλείσει η εκδήλωση με την ομάδα χορού ΣΥΝ-ΧΟΡΟ της ΠΕΑμΣΚΠ που θα χορέψει και θα δείξει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, γιατί ο χορός έχει άμεση σχέση με την ψυχή!!

Η 2η εκδήλωση- επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαίου 2018 και ώρα 18:00μμ. έως 21:00μμ. με Θέμα «Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις στο σήμερα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρας Λάρισας,(Νεάπολη). Θα είναι κοντά μας μέλη της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής και επιστήμονες του ιατρικού κλάδου. Εισηγητές της ημερίδας θα είναι ο Κος Δαρδιώτης Ευθύμιος – Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας-Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Θέμα ομιλίας: «ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ» εν συνεχεία θα μιλήσει ο Κος Οικονόμου Αθανάσιος Επιμελητής Α Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με Θέμα ομιλίας: «ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ». Έπειτα θα συνεχίσει ο Κος Κουφάκης Δημήτρης Χειρούργος Οφθαλμίατρος με θέμα«ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΣ» και τέλος ο Κος Πετσεπές Ι Ευθύμιος Ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης-Επιστημονικός Διευθυντής ΚΑΑ Απολλώνειο θα κλείσει την σειρά των ομιλιών με θέμα «ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα για την ΠΣ είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε για όσα επιτύχει η έρευνα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση μέχρι στιγμής και να μοιραστούμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.

 Επίσης, στην έξοδο της αίθουσας θα υπάρχουν γυαλιά-μάσκες εικονικής πραγματικότητας που μπορούν να δοκιμάσουν η μη πάσχοντες για να βιώσουν περίπου πως αισθάνεται ένας ασθενής με Πολλαπλή Σκλήρυνση!! Η μάσκες είναι μια προσφορά της SANOFI. Κλείνοντας θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμή των προσκεκλημένων

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.