Οι υποχρεώσεις του Γηροκομείου ανέρχονται σε 150.000 ευρώ και γίνονται προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, ενώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν έναντι των δεδουλευμένων απάντησε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σε ερώτηση της κας Ρένας Καραλαριώτου.
Υπήρχαν προβλήματα καθώς δεν υπήρχαν πιστοποιήσεις και δεν μπορούσαν να γίνουν χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα τόνισε ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Απόστολος Καλογιάννης.
Ο Δήμαρχος Λάρισας σημείωσε πως τo Γηροκομείο επί σειρά ετών δεν είχε πιστοποίηση, τώρα έχει. Επίσης δεν είχαν γίνει έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι τώρα ολοκληρώνουν τους ελέγχους.
Ο Δήμαρχος πρότεινε διαπραγμάτευση με τον ΕΟΠΥΥ για να ενισχυθεί οικονομικά το Ίδρυμα. Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι έλαβαν κάποια ποσά από το Δήμο μέσω της ΔΕΥΑΛ, ενώ τώρα το Γηροκομείο περιμένει κάποια μικρά εισοδήματα από ενοίκια.
Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη δωρεά Σουηδού ευεργέτη που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Μεγάλο είναι το άνοιγμα του Γηροκομείου Λάρισας και σε ιδιώτες (προμηθευτές), ενώ το φυσικό αέριο ήταν απλήρωτο επί πενταετίας και μετά από παρέμβαση του Δημάρχου διατηρήθηκε η σύνδεση ενεργή.
Τέλος ο Δήμαρχος πρότεινε να εξεταστεί εκ νέου χρηματοδότηση από τη ΔΕΥΑΛ, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι κκ. Κώστας Καλαμπαλίκης και Ντίνος Διαμάντος.






























