Τι μαγειρεύουν ο Κουρέτας με τον Μαμαλάκη;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συνάντηση δυο διαφορετικών άλλα πρωτοπόρων κόσμων στο χώρο της διατροφής. Ενός πανεπιστημιακού του Λαρισαίου καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα και του γνωστού σεφ Ηλία Μαμαλάκη, έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. 20 πολύ κοινά Ελληνικά τρόφιμα( ελαιόλαδο, κρασί, ντομάτα, τυρί φέτα, σταφίδα, φασολιά, τσάι του βουνού, σαρδέλα, σύκα,παξιμάδια, κλπ) είναι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου. Ο καθηγητής εξηγεί την επίδραση στην υγειά και πόσο αυτά μπορούν να καλύψουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες ενός ανθρώπου σήμερα, ενώ ο σεφ μαγειρεύει και δίνει συνταγές.
Το αποτέλεσμα, λένε οι δημιουργοί του , φιλοδοξεί να αναδείξει την συνεισφορά των Ελληνικών τροφίμων στην υγιεινή διατροφή άλλα και να αναδείξει την προστιθέμενη άξια καθαρά παραδοσιακών συνταγών που ίσως έχουν ξεχαστεί.
Το βιβλίο αναμένεται τον Μάρτιο στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αρμός.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/02/05/ti-magirevoun-o-kouretas-ton-mamalaki/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.