Συνάντηση δυο διαφορετικών άλλα πρωτοπόρων κόσμων στο χώρο της διατροφής. Ενός πανεπιστημιακού του Λαρισαίου καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα και του γνωστού σεφ Ηλία Μαμαλάκη, έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. 20 πολύ κοινά Ελληνικά τρόφιμα( ελαιόλαδο, κρασί, ντομάτα, τυρί φέτα, σταφίδα, φασολιά, τσάι του βουνού, σαρδέλα, σύκα,παξιμάδια, κλπ) είναι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου. Ο καθηγητής εξηγεί την επίδραση στην υγειά και πόσο αυτά μπορούν να καλύψουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες ενός ανθρώπου σήμερα, ενώ ο σεφ μαγειρεύει και δίνει συνταγές.
Το αποτέλεσμα, λένε οι δημιουργοί του , φιλοδοξεί να αναδείξει την συνεισφορά των Ελληνικών τροφίμων στην υγιεινή διατροφή άλλα και να αναδείξει την προστιθέμενη άξια καθαρά παραδοσιακών συνταγών που ίσως έχουν ξεχαστεί.
Το βιβλίο αναμένεται τον Μάρτιο στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αρμός.
Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/02/05/ti-magirevoun-o-kouretas-ton-mamalaki/






























