Με πολλά πρόσωπα όλος ο Δεκέμβριος – Τί λέει ο Λαρισαίος αναλυτής Θ. Χατζηγρίβας για τις διακυμάνσεις του καιρού που αναμένουμε

Σκαμπανεβάσματα θα έχει όλος ο Δεκέμβριος σε ότι αφορά τα καιρικά φαινόμενα. Αύριο Τρίτη αναμένεται νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού η οποία θα είναι μεν σοβαρή αλλά πρόσκαιρη.

Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις του Λαρισαίου αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατηγρίβα:

Προσκαιρη αλλά σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου του 2023 σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας .

Αρχικα στο Ιόνιο, Ηπειρο ,Δυτική και τοπικά κεντρική Στερεά, Δυτική και βόρειο δυτική Πελοπόννησο ,Δυτική Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές, μπόρες η καταιγίδες οι οποίες θα, είναι ισχυρές με πιθανές χαλαζοπτώσεις και αρκετά ηλεκτρικά.

Τα φαινόμενα γρήγορα αλλά πιο εξασθενημένα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, υπόλοιπη Θεσσαλία, υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο ,και μέχρι το βράδυ σε, νησιωτικά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα τοπικά στα νότιο ανατολικά νησιωτικα θα είναι έντονα τοπικά.

Λιγότερα με πιθανά ανοίγματα θα είναι τα φαινόμενα σε τμήματα της Χαλκιδικής, Σποράδων, Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς, Αττικής, ευβοιας και Κρήτη στην αρχή.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός από τα βόρεια θα αρχίσει να βελτιώνεται μέχρι και το ύψος της Θεσσαλίας.

Νωρίς το πρωί σε τμήματα πέριξ ορεινών όγκων, σε Ήπειρο , περιοχή Ιωαννίνων ,Δυτική και βόρειο δυτική Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί χιονόνερο για λίγο, και στη συνέχεια βροχή.

Τοπικά ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά γενικώς, και κυρίως βόρειο Ιόνιο και Ηπειρο (Καταιγίδες), ενώ γενικώς ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε ορεινά, και γύρο ορεινά της Πίνδου, και δυτικής Μακεδονίας (χιονοκαταιγιδες με ηλεκτρικά) .Τα υψόμετρα μέσα στην ημέρα θα ανεβαίνουν.

Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ολόκληρη τη χώρα νότιοι, νότιο δυτικοί τοπικά στα ανοιχτά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα νωρίς το πρωί κυρίως στα βορειότερα, αλλά με σταδιακή άνοδο μέσα στην ημέρα, ακόμη μέχρι και τη διάρκεια της νύχτας. (Θα μαλακώσει αρκετά).

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 ,τα κύρια φαινόμενα με μικρά η μεγάλα ανοίγματα θα έχουν επεκταθεί στη νότια χώρα, και κυρίως στα νότιο ανατολικά νησιωτικά και την Κρήτη, όπου νωρίς τοπικά θα είναι ισχυρά.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις σε Ιόνιο και γενικώς δυτικά ηπειρωτικά θα δίνουν λίγες διάσπαρτες βροχές η μπόρες ,ενώ λίγα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα θα έχουμε σε ορεινά κυρίως τμήματα της βόρειο ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.

Τοπικά πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά πρωί και βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Δεν θα επεκταθούμε αναλυτικά μετά τη συγκεκριμένη ημέρα καθώς, ναι μεν ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος με την θερμοκρασία να ανεβαίνει στα νοτιότερα κυρίως, ωστόσο όμως να μην έχουν ξεκαθαρίσει κάποιες αστάθειες, και που αυτές θα εμφανισθούν.

Για τα μακρινά δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια καθώς υπάρχουν σενάρια με αρκετές βροχές η ακόμη και ψύχος για τη χώρα μας ,μιας και η αναδιπλωμένη ψυχρή αέρια μάζα που επηρέασε τη χώρα μας ,και συνεχίσει πλέον να, επηρεάζει βορειότερα και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης, θα κατέβει ξανά προς τα λημέρια της μεσογείου μετά την 3η -4η Δεκέμβρη .

Οπως και να έχει όλη αυτή η κατάσταση δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη τη χώρα μας έτσι και αλλιώς, με υποσεναρια να θέλουν είτε να γίνετε αποκοπή ιδιαίτερα ψυχρής λίμνης στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας και της κεντρικής μεσογείου με αποτελέσματα καταιγίδων για τη χώρα μας ,είτε να κατέβει εκ νέου ψυχρός Αυλώνας επάνω μας με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά.

Μέχρι τότε όμως φαίνεται το σκάψιμο που θα κάνει στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ευρώπης και μεσογείου, να καταφέρνει έστω και λίγο το διάστημα 1ης και 2ης Δεκέμβρη, να στέλνει ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας μας .

Ολα όμως τα παραπάνω είναι απλές υποθέσεις των προγνωστικών κυρίως μοντέλων, και ότι σίγουρο μόνο μέχρι την 29η του μήνα.

θα χρειαστεί να περιμένουμε καθώς ο Δεκέμβρης έχει όρεξη να μας δείξει όλα του τα πρόσωπα.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.