Νέες έρευνες για την εύφλεκτη ύλη και τα σβησμένα βίντεο από την πορεία του τρένου

Ένας χρόνος έχει περάσει από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που βύθισε στο πένθος της χώρα με τους συγγενείς από το μοιραίο εκείνο βράδυ μέχρι και σήμερα να μην έχουν σταματήσει να «φωνάζουν» για απονομή δικαιοσύνης.

Οι συγγενείς των θυμάτων είναι εξοργισμένοι καθώς ένα χρόνο μετά την τραγωδία από τους 33 κατηγορούμενους μόνο οι δυο έχουν προφυλακιστεί, ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του.

Στο μεταξύ τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν είναι πολλά με κύριο εκείνο που αφορά το πώς εκδηλώθηκε η φωτιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο εφέτης ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση ξαναβλέπει τα στοιχεία από την αρχή και προσθέτει ακόμα κάποια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εφέτης ανακριτής εξετάζει και το ενδεχόμενο να προστεθεί και τρίτος πραγματογνώμονας.

Παράλληλα, βιολογικό υλικό αναμένεται να σταλεί στον Καναδά προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποια υλικά που συνέβαλαν στη τραγωδία αλλά και τα βίντεο να σταλούν σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο ώστε να ανακτηθεί το υλικό και να διαπιστωθεί τι φορτώθηκε στην εμπορική αμαξοστοιχία πριν τη μοιραία διαδρομή.

Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος
Στο μεταξύ σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή, εκδικάζεται η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος από την τραγωδία στα Τέμπη, στο Τμήμα Εργατικών Διαφόρων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.