« Ο κ. Αγοραστός να πει την αλήθεια για Τέμπη και αντιπλημμυρικά, να πει τι συζητούσε με Καραμανλή»

«Να αποκαταστήσουμε τις υποδομές, επιταχύνοντας την προσπάθεια και όχι απεντάσσοντας αντιπλημμυρικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως έκανε η Ν.Δ., να εγγυηθούμε το εισόδημα των πολιτών μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα, να ενισχύσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που καταστράφηκαν, να στηρίξουμε τις τοπικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο μέγιστο βαθμό», προέκρινε ως βασικά σημεία για την ανασύνταξη της οικονομίας και της κοινωνίας της Θεσσαλίας ο Νίκος Παππάς.

Ζητώντας, «να εξαντληθούν οι δυνατότητες που δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να ζητηθεί εξαίρεση από τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων στην περιοχή, να φύγουμε από το κυβερνητικό μοντέλο απαξίωσης και υποβάθμισης της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης».

Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στη Λάρισα, ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του κόμματος επεσήμανε ότι «η απουσία κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων πριν αλλά και μετά τον Ιανό, με τα έργα στον Ενιπέα και τον Πάμισο ποταμό να καθυστερούν χαρακτηριστικά, η εγκατάλειψη των σεισμοπαθών στο Δαμάσι που κατοικούν ακόμα σε κοντέινερ, αλλά και το δυστύχημα των Τεμπών που οφείλεται στην εγκατάλειψη της υποδομής, όπως γίνεται σήμερα με την τηλεδιοίκηση στις σιδηροδρομικές γραμμές Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, που βρίσκονται περίπου στο 5% της υλοποίησής τους, είναι ενδεικτικά παραδείγματα της εγκατάλειψης από τη Ν.Δ. και τα στελέχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

 

Σε μια αποστροφή του λόγου του κάλεσε, μάλιστα, τον Κώστα Αγοραστό, «να πει την αλήθεια και για τα Τέμπη και για τα αντιπλημμυρικά», η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των οποίων είναι καταγεγραμμένη σε αλληλογραφία μεταξύ του πρώην περιφερειάρχη και του πρώην υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, χωρίς αυτή να έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα. «Η αλήθεια είναι λυτρωτική», συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση αντιστροφής αυτής της πορείας» και ότι «από τη Ν.Δ. λείπει η πολιτική βούληση στήριξης και απελευθέρωσης των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου». Τόνισε ακόμα ότι «το σχέδιο Πισσαρίδη, το διακηρυγμένο ευαγγέλιο της οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ., στοχεύει στη συγκέντρωσης της οικονομικής δραστηριότητας στα χέρια λίγων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι στόχος του κόμματος είναι «να προκρίνει ένα πρόγραμμα που θα ακουμπά στην κοινότητα συμφερόντων και των μισθωτών και των ΜμΕ», λέγοντας: «Είμαστε η δύναμη που μπορεί να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κόψει τον βήχα του 41% του κ. Μητσοτάκη».​

Πηγή: left.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.