Όχι στη μυδοκαλλιέργεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ανοικτή συνέλευση των κατοίκων σήμερα ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας

Αρνητική είναι η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προοπτική ανάπτυξης μονάδων μυδοκαλλιέργειας στις παραλιακές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Αυτό ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας μιλώντας σήμερα στην ανοικτή συνέλευση των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική ενότητα Πυργετού του Δήμου Τεμπών.
Ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως η περιφερειακή αρχή δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ωστόσο έκανε σαφές ότι σε καμία περίπτωση η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να αλλοιώνει το χαρακτήρα της κοινότητας, κάτι που συμβαίνει στην συγκεκριμένη επένδυση και στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντική η στάση των κατοίκων, ωστόσο αποδεικνύεται από τα πράγματα πως η κινηματική στάση δεν είναι αρκετή και για το λόγο αυτό χρειάζεται στιβαρή νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση, προκειμένου να προστατευτεί ο χαρακτήρας της περιοχής – όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμα πως από τον περασμένο Φεβρουάριο που έγινε η πρώτη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής για το θέμα, είχε δεσμευτεί πως η περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στην νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση για το θέμα όπως και έγινε. Για το λόγο αυτό κεντρικός ομιλητής στη σημερινή συνέλευση ήταν ο συνεργάτης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, νομικός και καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπάλιας, ο οποίος ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες και τα προβλήματα νομιμότητας που προκύπτουν.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Β. Κόκκαλης, του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Λιακούλη, ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανόλης και οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Δ. Τσέτσιλας και Περιβάλλοντος Ν. Ράπτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.