Ευθύνες στην ΕΛΑΣ για την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνουν χιλιάδες εκδρομείς στις εθνικές οδούς ρίχνουν οι αγρότες, οι οποίοι αναφέρουν ότι παρόλο που παραδίδουν λωρίδες κυκλοφορίες, η Αστυνομία στέλνει τα αυτοκίνητα σε παρακαμπτήριες.
Η Τροχία δεν δίνει το πράσινο φως για κυκλοφορία μέσα από τα μπλόκα, καθώς όπως αναφέρει, τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας.
Ωστόσο, αγρότες και Αστυνομία ήρθαν σε συνεννόηση και έδωσαν δύο λωρίδες στην κυκλοφορία στα μπλόκα σε Αμφίκλεια, Βοιωτία, Ριτσώνα, ώστε οι εκδρομείς να φτάσουν πιο εύκολα στον προορισμό τους.
Πού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα
Μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, καθώς ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος του Νέου Περιβολιού έως τον Πλατύκαμπο.
Επίσης, στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας, στην Καρδίτσα, στον Ε-65, ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Αγίας Παρασκευής έως και τους Αγίους Θεοδώρους.
Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα από την έξοδο για Χαλκίδα έως την έξοδο για Ριτσώνα, όπου οι ουρές αγγίζουν σε μήκος τα δέκα χιλιόμετρα. Στη Ριτσώνα, η Τροχαία έδωσε λίγο μετά τις 17:00 σε κυκλοφορία τον δρόμο στην είσοδο της Εθνικής Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας της Αττικής οδού, στην έξοδο προς Θήβα.
Αυτοκίνητα σε χωματόδρομους
Την ίδια στιγμή, σε σημείο της Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εκδρομείς κινούνται σε χωματόδρομο, προκαλώντας την αντίδραση της ΕΛΑΣ, η οποία εφιστά προσοχή καθώς αναμένονται έντοντα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. «Είδαμε ότι επέλεξαν να ακολουθήσουν άλλες εναλλακτικές οι οδηγοί. Να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην πηγαίνουν από χωματόδρομους που δίνουν τα GPS» σημείωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Mega.
«Υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα και στη Θεσσαλία. Σε περίπτωση που αποφασίσουν να μας δώσουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, θα δώσουμε την κυκλοφορία. Θα είναι ανάσα» συμπλήρωσε.
Στην κυκλοφορία το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα στα Μάλγαρα
Στην κυκλοφορία δόθηκε το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα που παρέμενε κλειστό από την πρώτη ημέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Από νωρίς οι αγρότες στα Μάλγαρα παραμέρισαν τα τρακτέρ τους αφήνοντας ελεύθερες δύο λωρίδες και άνοιξαν το μπλόκο για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στα διόδια Μαλγάρων, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται από τρεις λωρίδες.
Σταθερά στα μπλόκα οι αγρότες της Στερεάς Ελλάδας
Οι αγρότες της Στερεάς Ελλάδας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Στον Μπράλο, τα τρακτέρ παραμένουν στην εθνική οδό, ωστόσο για σήμερα έχουν αφεθεί ανοιχτοί οι παράδρομοι και το επαρχιακό δίκτυο, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λαμίας, Γιώργος Παλιούρας, ξεκαθάρισε πως μετά τις γιορτές αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Χαλκίδα, Κάστρο και Θήβα – Χριστουγεννιάτικο μήνυμα στα μπλόκα
Στη Χαλκίδα, έχει προαναγγελθεί τρίωρος αποκλεισμός της Υψηλής Γέφυρας από τις 18:00 έως τις 21:00, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλιά γέφυρα. Στα μπλόκα του Κάστρου και της Θήβας, οι αγρότες σχεδιάζουν να διατηρούν μία λωρίδα ανά κατεύθυνση για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
Στο 90ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στη Θήβα, ξεχωρίζει ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο ανάμεσα στα τρακτέρ. «Θα κάνουμε Χριστούγεννα στον δρόμο», δηλώνει στο Orange Press ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θήβας, Κώστας Καφές, υπογραμμίζοντας τη συμβολική αλλά και ουσιαστική διάσταση της κινητοποίησης.
Κινητοποιήσεις σε Ήπειρο και Δυτική Θεσσαλία
Ανάλογη εικόνα καταγράφεται σε Ήπειρο και Δυτική Θεσσαλία, με μπλόκα σε Άρτα, Λούρο, Καλπάκι και Ηγουμενίτσα. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει προγραμματιστεί δίωρος αποκλεισμός για νταλίκες, ενώ στον Ε65, στη Δυτική Θεσσαλία, τα μπλόκα ενισχύονται με νέα τρακτέρ.
Στην Καρδίτσα, αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτή μία λωρίδα ανά κατεύθυνση ενόψει των Χριστουγέννων, χωρίς ωστόσο να αίρεται η συνολική πίεση στο οδικό δίκτυο.
Πηγή: ethnos.gr
































