«Πάλεψε για τη ζωή της με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια»

“Στη μνήμη της Ρόζας Μαγρίζου” τιτλοφορείται η συγκινητική ανάρτηση της συγγραφέα Μπέτυς Μαγρίζου, για την απώλεια της Ρόζας Μαγρίζου.

Έγραψε συγκεκριμένα: “Έφυγε η Ρόζα! Κι η Κοινότητα μας για ακόμα μια φορά πληγώνεται πολύ. Έφυγε κι η Ρόζα. Μια δυνατή γυναίκα, που πάλεψε για τη ζωή της τα τελευταία χρόνια με μεγάλη αξιοπρέπεια. Έφυγε και πήγε να συναντήσει τον Μώρις της, πριν προλάβει να συμπληρωθεί χρονος από το φευγιό του. «Φοβόμουν πολύ τον θάνατο μέχρι τώρα» μου είπε όταν πέθανε ο Μώρις «αλλά τώρα δεν τον φοβάμαι»

Η Ρόζα έφτιαξε με τον αγαπημένο της Μώρις μια πολύ όμορφη οικογένεια με παιδιά κι εγγόνια , που τα λάτρεψαν. Με τον δυναμισμό της, την εξυπνάδα της και την απίστευτη εργατικότητα της βοήθησε να δημιουργήσουν μαζί του μια υγιή επιχείρηση, που όλο και άνθιζε και προόδευε με τα χρόνια. Στα αφτιά μου την ακούω με την κελαρυστή, τραγουδιστή φωνή της , Κερκυραία γαρ, να μιλάει πάντα για την Κοινότητα μας και την ανάγκη για διατήρηση της, να δηλώνει το νοιάξιμο της και την αγάπη της γι αυτήν και την πρόοδο της. Πίσω από τον Μώρις, αθόρυβα αλλά σταθερά , ήταν αυτή που τον στήριζε και τον ενθάρρυνε στο δύσκολο πολλές φορές έργο του στα κοινά.

Η Ρόζα είχε ωραία φωνή. Τραγουδούσε σε χορωδια και ήταν κάτι που της άρεσε πολύ. Η Ρόζα ήταν ομως και ξεχασιάρα. Ξεχνούσε το κινητό της τηλέφωνο και δεν μπορούσες εύκολα να την βρεις. «Πάρε τον Μωρις» μου έλεγε. «Κάπου εκεί θα είμαι κι εγώ» Τους τελευταίους μήνες το είχε μαζί της και το σήκωνε. Τώρα κανένα τηλέφωνο δεν θα απαντάει. Πουθενά δεν θα μπορώ να τη βρω. Θα την σκέφτομαι ομως στον ουρανό στην αγκαλιά του Μώρις. Και θα ξέρω πως είναι καλά!”

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.