Πάνδημο «αντίο» στον Μάνθο Σαρρή

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η οικογένεια, οι φίλοι και οι σύντροφοι, αποχαιρέτισαν τον αγωνιστή της Αριστεράς Μάνθο Σαρρή με την πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.

Συνοδοιπόροι στους αγώνες δεκαετιών σήμερα έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας τη Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος, Σάκης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, o εκδότης της larissanet Χρήστος Μπεχλιβάνος, ο εκδότης της Αγροτικής Έκφρασης Χρήστος Αθανασιάδης και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντετριμμένος από την απώλεια του στενού του φίλου και συνεργάτη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης είπε το τελευταίο «αντίο» στον Μάνθο Σαρρή μετά από κοινή πορεία πολλών ετών στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα.

Στεφάνια έστειλαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες αφιέρωσε τη μεγάλη συγκέντρωση της Λάρισας στη μνήμη του Μάνθου Σαρρή και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αποχαιρετισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Τον επικήδειο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφώνησε ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλης Ζωγράφος.

Αναλυτικά, ο κ. Ζωγράφος επισήμανε τα εξής:

«Σύντροφε Μάνθο, χθες σε αποχαιρέτησαν χιλιάδες αγωνιστές και φίλοι της Αριστεράς, από την άκρα αριστερά μέχρι τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα νίκης από την κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σήμερα σε αποχαιρετά η οικογένειά σου, η σύντροφος στη ζωή, η αγαπημένη σου Άννα, ο γιος σου ο Γιάννης, τον οποίο καμάρωνες, τα αδέρφια σου και τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειά σου.

Σε αποχαιρετούμε κι εμείς, όλοι όσοι εδώ μαζευτήκαμε, οι φίλοι σου, οι σύντροφοί σου, οι συνοδοιπόροι και συναγωνιστές στους κοινωνικούς αγώνες.

Αποχωριζόμαστε με βαρύ πένθος και με μεγάλο πόνο, έναν άνθρωπο που είχε όραμα και στόχους για τη ζωή και την κοινωνία.

Αποχαιρετούμε για τελευταία φορά τον δικό μας άνθρωπο, τον φίλο, τον ιδεολόγο και καθοδηγητή σύντροφο Μάνθο.

Νιώθουμε σε αυτή την κρίσιμη μάχη που δίνουμε να μας λείπεις πολύ. Έχουμε επίγνωση πως δύσκολα μπορούμε να σε αντικαταστήσουμε .

Πιστεύουμε όμως ότι εμπνευσμένοι από τη δύναμη της σκέψης και τις παρακαταθήκες που μας άφησες ,θα ανταποκριθούμε με τιμή στα καθήκοντα του σήμερα και του αύριο. Έχοντας πάντα οδηγό το δικό σου παράδειγμα, με την πλατιά και σε βάθος νηφάλια σκέψη, με το ολοκληρωτικό δόσιμο για τις αξίες του σοσιαλισμού και τα οράματά του.

Αφιέρωσες τη ζωή σου στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας ,για μια καλύτερη κοινωνία, σοσιαλιστική, χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο σύντροφος Μάνθος πάλεψε με ακαταμάχητη δύναμη και αξιοπρέπεια τον καρκίνο, δίνοντας μαθήματα ζωής, χαρακτηριστικό άλλωστε που καθόριζε όλη του τη διαδρομή. Διέθετε κοφτερό μυαλό, με τεράστιες δυνατότητες στην οργάνωση του πολιτικού σχεδιασμού. Υπήρξε ένας διανοούμενος της Αριστεράς, με διορατικότητα, επιμονή και υπομονή στην επίτευξη των στόχων.

Η χαμηλών τόνων παρουσία και η έμφυτη ευγένειά του, τον έκαναν αγαπητό σε πολιτικούς συνοδοιπόρους ,αλλά και αντιπάλους. Οι σύντροφοι και φίλοι στο ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, θα τον θυμόμαστε επιπλέον και για την ιδιαίτερη αίσθηση του πολιτικού καθήκοντος που τον διέκρινε ακόμη και στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου έδινε την τελευταία του μάχη.

Ενταγμένος στην Αριστερά ,με την πρωτοπόρα δράση του ,την αγωνιστική συνέπεια και την ικανότητα δημιουργικής προσαρμογής και εξειδίκευσης της αριστερής ιδεολογίας και πολιτικής , ανέλαβε από πολύ νέος ,κατά καιρούς , σημαντικές ευθύνες , πολιτικές και κινηματικές.

Συνάντησε την Κομμουνιστική Αριστερά μέσα από τις τάξεις της Κομμουνιστικής νεολαίας, έγινε μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Πέρασε στις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος και αναδείχθηκε σε μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, υπεύθυνος για τη διαφώτιση.

Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ, εντάχθηκε στον Συνασπισμό και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους και υπήρξε στέλεχός τους. Διετέλεσε γραμματέας της Ν,Ε Λάρισας. Υπήρξε επίσης μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας και του συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη και για την Αυτοδιοίκηση στη Λάρισα, είχε σημαντική συμβολή στη δημιουργία και τη νίκη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με επικεφαλής το σημερινό Δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Υπήρξε αντικειμενικά ένας από τους αρχιτέκτονες της μεγάλης αυτής επιτυχίας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων…

Καλό ταξίδι σύντροφε Μάνθο».

Συλλυπητήριο μήνυμα Άννας Βαγενά

Σε συλλυπητήριο μήνυμα της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λάρισας Άννας Βαγενά για τον θάνατο του Μάνθου Σαρρή επισημαίνονται τα εξής:

«Τον σύντροφο Μάνθο θα τον θυμάμαι πάντα στους νεανικούς μας αγώνες, γιατί για εμένα θα μείνει για πάντα νέος. Μάνθο, την Κυριακή θα νικήσουμε, σου το υποσχόμαστε».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.