«Παραδομένη πόλη» τα Τρίκαλα στις ορδές των χιλιάδων επισκεπτών τους

Δεν πέφτει κυριολεκτικά καρφίτσα στα Τρίκαλα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Χθες ανήμερα της μεγάλης Θρησκευτικής γιορτής και σήμερα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ένα μεγάλο «ποτάμι» από κόσμο απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης, με επίκεντρο φυσικά το μεγαλύτερο θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των ξωτικών».

Όπως κατέγραψε το trikalaIN, στις κεντρικές οδούς των Τρικάλων και στους κεντρικούς πεζόδρομους επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο, με τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα φαγάδικα να είναι γεμάτα από επισκέπτες.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας (Βόλος, Γιάννενα, Αθήνα, Λάρισα, Κοζάνη, Καστοριά, Αμαλιάδα, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα και απ’ όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς), επέλεξαν τα Τρίκαλα για να περάσουν τις ημέρες των γιορτών, επισκεπτόμενοι φυσικά τον «Μύλο των ξωτικών», που φέτος σπάει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων στους δρόμους των Τρικάλων είναι τόσο μεγάλο, με τις ουρές να σχηματίζουν αρκετά χιλιόμετρα, που χρειάζεται οι οδηγοί των αυτοκινήτων να επιδεικνύουν τεράστια υπομονή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως για να διασχίσει κάποιος με το αυτοκίνητο του την οδό Πύλης, από το ύψος των Αμπελακίων μέχρι την διασταύρωση με την οδό Ασκληπιού, χρειάζεται γύρω στα 35-40 λεπτά, όταν υπό κανονικές συνθήκες δεν χρειάζεται πάνω από 6-7 λεπτά της ώρας.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι Τρικαλινοί που «γκρινιάζουν» για το γεγονός πως ουσιαστικά η πόλη αυτές τις μέρες βρίσκεται «παραδομένη» και «υπό ομηρία» στις ορδές των χιλιάδων ανθρώπων που την επισκέπτονται, καθώς ούτε να κυκλοφορήσουν ελεύθερα μπορούν, ούτε να απολαύσουν το καφεδάκι τους στις καφετέριες της Ασκληπιού και του κέντρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.