Πάρκο των Ευχών: Στόχος οι 800.000 επισκέπτες!

Έκανε αίσθηση από την ημέρα της έναρξής του το περασμένο Σάββατο το Πάρκο των Ευχών και το επισκέφτηκαν συνολικά μόνο για εκείνη την ημέρα 40.000 κόσμος. Είναι δεδομένο πλέον πως έχει προκαλέσει το θαυμασμό σε πανελλαδικό επίπεδο με την νυχτερινή, παραμυθένια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που βιώνουν όσοι το επισκέπτονται. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Δήμου το Πάρκο δέχθηκε κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του πάνω από 100.000 χιλιάδες επισκέπτες. Με βάση την ροή των επισκεπτών αναμένεται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου όποτε θα πέσει η αυλαία να το έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον 800.000 άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα εκτός Θεσσαλίας στο Πάρκο των Ευχών συνέρρευσαν επισκέπτες από την Βόρεια Ελλάδα κυρίως από Κιλκίς, Γρεβενά, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και από την Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται κυρίως για οργανωμένους εκδρομείς, πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων, αλλά και περιπτώσεις επισκεπτών που περιηγήθηκαν στο Πάρκο από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες υπάρχει δωρεάν εισιτήριο για λούνα πάρκ.

Η επιτυχία κάνει ακόμη καλύτερο το Πάρκο την νέα χρονιά

«Εχθρός του καλού είναι του καλύτερου», λένε. Έτσι έχοντας… κάβα το φετινό εξπρές στήσιμο και την επιτυχία του Πάρκου στο Δήμο κάνουν σχέδια για την επόμενη χρονιά. «Θέλουμε να το κάνουμε ακόμη καλύτερο το Πάρκο των Ευχών την νέα χρονιά», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

Έτσι για την νέα χρονιά σχεδιάζονται ακόμη περισσότερες κατασκευές που θα μπορούν να αποκτήσουν και έναν πιο μόνιμο χαρακτήρα. Ήδη κάποιες κατασκευές μετά το κλείσιμο του Πάρκου στις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν στο Αλκαζάρ για όλο το χρόνο και θα μπορούν να τις επισκέπτονται τα μικρά παιδιά.

Βέβαια η ακόμη καλύτερη προβολή αναμένεται να φέρει περισσότερο κόσμο. Για φέτος πάντως αναμένεται οι επισκέπτες- τα οργανωμένα group- μέσω ξενάγησης να μπορούν να επισκέπτονται και το κέντρο της πόλης. Όμως τί λένε οι επιχειρηματίες για το νέο πρότζεκτ που αναμένεται να αναβαθμίσει την Λάρισα βάζοντας την στο τουριστικό χάρτη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Ειρήνη Παπαϊωάννου: Το Πάρκο ενδυναμώνει τη θέση της Λάρισας

Φαίνεται πως τα ξενοδοχεία της Λάρισας κυρίως λόγω των συνεδρίων αλλά και του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα αυτή την στιγμή παρουσιάζουν πληρότητα που φτάνει ακόμη και το 100%. «Την δυναμική του το Πάρκο των Ευχών περιμένουμε τουριστικά να την δείξει την Πρωτοχρονιά, ίσως και μέχρι τα Φώτα, καθώς ήταν ένα event που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Αλλά είναι κάτι που προσθέτει στο χριστουγεννιάτικο τουρισμό της πόλης», σημειώνει στη Larissanet η πρόεδρος των ξενοδόχων Λάρισας κα Ειρήνη Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των ξενοδόχων η πληρότητα για τα Χριστούγεννα είναι επίσης στο 100%. «Το πόσο θα βοηθήσει το Πάρκο σίγουρα θα το δούμε του χρόνου στην ολότητά του. Μιλάμε κυρίως για οικογένειες με παιδιά. Το Πάρκο των Ευχών ενδυναμώνει την θέση της Λάρισας. Αποκτά μια οντότητα η πόλη και σε καλεί να την επισκεφτείς. Ο επισκέπτης πλέον μένοντας στη Λάρισα θα έχει την δυνατότητα και να δει το Πάρκο των Ευχών και τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα και ότι γίνεται στο Βόλο ή στην Καρδίτσα», υπογραμμίζει η κα Παπαϊωάννου. Μάλιστα αναφέρει ότι οι τιμές στην πόλη της Λάρισας όσον αφορά τα ξενοδοχεία είναι πιο χαμηλές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Αναμένοντας την επίδραση του Πάρκου των Ευχών τουριστικά η πρόεδρος των ξενοδόχων υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά κυμαίνονται σε πληρότητα της τάξης του 60% – 70%, ποσοστό που αναμένεται να ανέβει.

Χαρ. Παπαδόπουλος: Το Πάρκο θα κάνει την Λάρισα προορισμό για τις γιορτές

Ενεργό ρόλο στη σύνδεση του κέντρου της πόλης και των επισκεπτών με το Πάρκο των Ευχών παίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας με την βοήθεια του Επιμελητήριου. Θα διαθέσει ξεναγό ο οποίος θα δέχεται τους επισκέπτες μετά την βόλτα τους στο Πάρκο και θα τους ξεναγεί στα Μνημεία στο κέντρο της Λάρισας, όπως το Α΄ Αρχαίο Θέατρο, το Μπεζεστένι και το Γεμί Τζαμί. «Κάθε δράση που φέρνει κόσμο στην πόλη πρέπει να στηρίζεται από όλους και τον εμπορικό κόσμο. Μετά την ξενάγηση οι επισκέπτες θα βρίσκονται στον εμπορικό ιστό της πόλης για να κάνουν τα ψώνια τους ή να πιούν τον καφέ τους», περιγράφει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Μάλιστα μιλά και για το πόσο το Πάρκο των Ευχών μπορεί να βοηθήσει την πόλη σε επίπεδο επισκεπτών. «Το Πάρκο μπορεί να κάνει την Λάρισα τουριστικό προορισμό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μπορεί σήμερα να έχει τα όποια λάθη της πρώτης φοράς, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος σε αυτή την κατεύθυνση διοργανώσει την γιορτή στην οδό Ερμού στις 31 Δεκεμβρίου με μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ξυλοπόδαρους για τα μικρά παιδιά, ζεστό κρασί και την Φιλαρμονική του Δήμου που θα παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Ε.Σ.Λ θα στην πλατεία Ταχυδρομείου θα μοιράσει δώρα στα παιδιά με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε αυτές τις εκδηλώσεις μπορούν φυσικά και είναι στόχος να συμμετέχουν και οι επισκέπτες του Πάρκου των Ευχών.

Γιάννης Μπιώτης: «Καλή ιδέα και υλοποίηση»

Η διαφορά στην κίνηση αναφορικά με το Πάρκο των Ευχών για τις καφετέριες δεν φαίνεται να έχει αυξηθεί «καθώς ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα», σημειώνει ο πρόεδρος των Καφετεριούχων νομού Λάρισας Γιάννης Μπιώτης.

Ο κ. Μπιώτης σημειώνει ότι πρέπει να συνδέσουμε το Πάρκο των Ευχών με το κέντρο της πόλης. «Είναι ευχής έργο να συμβεί. Όσο περισσότερος κόσμος έρχεται στη Λάρισα αυξάνει την δυναμική της. Αν θα προλάβει φέτος να μας βοηθήσει το Πάρκο των Ευχών θα το δούμε μετά την Πρωτοχρονιά. Σαφώς ενισχύει την πόλη και πολιτιστικά και αγοραστικά», αναφέρει ο Πρόεδρος των Καφετεριούχων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το εγχείρημα είναι καλό ως ιδέα όμως την επόμενη χρονιά τόσο ο δήμος όσο και οι επαγγελματίες πρέπει να συντονιστούν καλύτερα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.