Πατέρας καταδικάστηκε για κακοποίηση του ανήλικου γιου του στην Λάρισα

Καταδικάστηκε ένας πατέρας στην Λάρισα για την κακοποίηση του ανήλικου γιου του.

Η φρίκη στην Λάρισα αποκαλύφθηκε από τα σημάδια στο κορμί του, που οδήγησαν τη μητέρα του μια μέρα του Σεπτέμβρη πριν από τρία χρόνια, στο συμπέρασμα ότι κάτι κακό συνέβη στον γιο της.

Καθώς όμως το σχολείο δεν είχε ακόμη ξεκινήσει, οι υποψίες πήγαν στο άτομο που περνά τις περισσότερες ώρες μαζί του. Στον πατέρα του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, μετά το διαζύγιο των γονιών του, το αγόρι που αντιμετωπίζει θέματα υγείας, μένει μόνιμα με τον πατέρα του ενώ η μητέρα του τον βλέπει κάποιες συγκεκριμένες μέρες.

Μια από εκείνες τις μέρες όμως, τον Σεπτέμβριο του 2020, η μητέρα είδε κάποιες γρατζουνιές στο κορμί του γιου της και αμέσως τον πήγε στο νοσοκομείο. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ανέφερε ότι το αγόρι φέρει σημάδια κακοποίησης τα οποία προήλθαν από κάποιο αντικείμενο, πιθανός ράβδο. Η μητέρα, όπως κατέθεσε χθες, ρώτησε το αγόρι αν ήταν ο πατέρας του που του προξένησε αυτά τα τραύματα με το αγόρι να απαντά καταφατικά. Μάλιστα χθες στο δικαστήριο, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής τονίστηκε ότι υπήρξαν και άλλα περιστατικά βίας στο παρελθόν με τον πατέρα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε αρχικά το χρόνο που αφιερώνει για την φροντίδα του γιου του τονίζοντας στη συνέχεια πόσο τον αγαπά. Αναφορικά με τα σημάδια στο σώμα του, κατέθεσε πως αυτά προήλθαν από την καρέκλα στην οποία κάθεται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και τις κινήσεις που κάνει πάνω σε αυτή. Ανέφερε επίσης ότι ο γιος του δεν έχει τη νοητική επάρκεια για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να τον έβλαψε.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε κατά πλειοψηφία – μειοψήφησε η πρόεδρος η οποία πρότεινε αθώωση λόγω αμφιβολιών- την ενοχή του κατηγορουμένου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Να σημειωθεί ότι και η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.