Πώς ο Όμιλος Aktor στηρίζει τη Θεσσαλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Δηλώνει «παρών»

Ο Όμιλος AKTOR δηλώνει «παρών» στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και συμμετέχει σε μεγάλα έργα υποδομής, σημαντικές επενδύσεις, αλλά και παραγωγικές δραστηριότητες στην περιοχή, με στόχο να συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και την παραγωγή αξίας για όλους τους Θεσσαλούς. Ο Όμιλος έχει ισχυρή παρουσία στα νέα συγκοινωνιακά έργα, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα φέρουν την περιφέρεια Θεσσαλίας σε καλύτερο σημείο αφετηρίας, ενώ, παράλληλα διαθέτει ισχυρό παραγωγικό δυναμικό στην περιοχή που προσφέρει θέσεις εργασίας και προοπτικές ανάπτυξης.

Σιδηροδρομική Γραμμή Λάρισας – Βόλου

Πρόσφατα, ο Όμιλος AKTOR ανέλαβε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου από τις ζημιές που είχε υποστεί κατά τη θεομηνία “Daniel”. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού €181,6 εκατ., το οποίο περιλαμβάνει το  σύνολο  των  έργων  που  απαιτούνται  για  την  επαναφορά  της  γραμμής  στην  προηγούμενη κατάσταση και τη λήψη  μέτρων  βελτίωσης  της  ανθεκτικότητας της σιδηροδρομικής  γραμμής έναντι πλημμυρικών φαινομένων, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να συμβαίνουν συχνότερα  λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο χαρακτηρίζεται από αυξημένη τεχνική δυσκολία και περιλαμβάνει όχι μόνο εργασίες αποκατάστασης, αλλά και την εφαρμογή νέων βαρέως τύπου υλικών που θα αυξήσουν την ανθεκτικότητα της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και έργα που θα θωρακίσουν τη σιδηροδρομική υποδομή και επιδομή σε τμήματα που εμφανίζουν αυξημένη τρωτότητα έναντι πλημμυρικών φαινομένων.Επίσης, θα γίνει αντικατάσταση παλαιών μεταλλικών γεφυρών, με νέες σύγχρονες γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα, αλλά και αποκατάσταση και υψομετρική προσαρμογή ισόπεδων διαβάσεων. Τα εργοτάξια θα αναπτυχθούν σε διάφορες θέσεις της χάραξης της γραμμής και κατά μήκος πολλών  χιλιομέτρων.

Αποκατάσταση οδικών υποδομών 11 δήμων

Παράλληλα, ο Όμιλος AKTOR ανέλαβε πρόσφατα την αποκατάσταση του οδικού δικτύου 11 δήμων της Θεσσαλίας, το οποίο είχε, επίσης, υποστεί μεγάλες ζημιές κατά τη θεομηνία “Daniel”. Πρόκειται για το έργο «Κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων “Daniel” και “Elias” Δήμων: Τεμπών, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αγιάς, Λαρισαίων, Φαρκαδόνας, Κιλελέρ, Παλαμά, Μουζακίου, Τρικκαίων και Καρδίτσας», προϋπολογισμού €184 εκατ..

Η σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση του περιφερειακού οδικού δικτύου με την εκπόνηση των μελετών και την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης βλαβών σε σχεδόν 300 θέσεις στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποδοθεί στη κυκλοφορία το σύνολο του αποκαταστημένου περιφερειακού οδικού δικτύου, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, αλλά και την ομαλή μεταφορά αγαθών από και προς τις πληγείσες περιοχές.

Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλίας

Ο Όμιλος AKTOR είναι προσωρινός ανάδοχος για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προϋπολογισμού €116 εκατ., που θα υλοποιηθεί στο βιομηχανικό ακίνητο της Βαμβακουργίας, στη Νέα Ιωνία Βόλου και βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτικών συμβάσεων.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Όμιλος θα αναλάβει τη μελέτη, την κατασκευή και τη χρηματοδότησή, καθώς και τη συντήρηση και λειτουργία για 30 χρόνια, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τους φοιτητές του πανεπιστημίου και προσφέροντας λύση στην έλλειψη φοιτητικών εστιών στην πόλη του Βόλου. Συνολικά, θα δημιουργηθούν σχεδόν 1000 κλίνες (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κι εκείνες που θα δημιουργηθούν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου, στη Λαμία), καθώς και πολλά συνοδά έργα που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή.

Η FRACASSO HELLAS

Πέρα από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες και τα έργα ΣΔΙΤ, οAKTOR Όμιλος Εταιρειών διαθέτει μία ισχυρή βιομηχανική μονάδα παραγωγής μεταλλικών και ηλεκτρομηχανικών κατασκευών στη Θεσσαλία, η οποία λειτουργεί στην Γιάννουλη Λάρισας και αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες του κλάδου στη χώρα. Πρόκειται για την θυγατρική του Ομίλου FRACASSO HELLAS, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει σύγχρονα Συστήματα Οδικής Ασφάλειας  και Στηθαία Ασφαλείας.

 

 

Πηγή: Περιοδικό Volos City του Ομίλου Καρεκλίδη 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.