Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το Thessaly Pass

Με σκοπό τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές με τουρισμό που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και στον Έβρο, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την σύμπραξη των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Τουρισμού, εκκινεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 τη δράση «Τhessaly & Εvros Pass».

Πρόκειται για μία δράση που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι δικαιούχοι του προγράμματος ενίσχυσης του τοπικού τουρισμού θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης μεταξύ όσων υποβάλουν αίτηση μέσω του vouchers.gov.gr κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου του 2024 για μία από τις κάτωθι φάσεις υλοποίησης του προγράμματος: (α) Ιούλιος – Αύγουστος 2024, (β) Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2024, και (γ) Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2024, και προς τρεις περιοχές. Ειδικότερα, η δράση κατανέμεται σε τρεις περιοχές, δύο περιοχές της Θεσσαλίας και μία του Έβρου, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με πίστωση άυλης ψηφιακής κάρτας που θα χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις τρεις περιοχές, αυτές είναι:
(α) 1η Θεσσαλίας (Thessaly Pass A 2024) που περιλαμβάνει τους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς Μουρεσίου, και τις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρινίτσας του Δήμου Βόλου.

(β) 2η Θεσσαλίας (Thessaly Pass B 2024) που περιλαμβάνει τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων.

(γ) Έβρος (Evros Pass 2024) που περιλαμβάνει το Δήμο Σουφλίου και τη Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Χρ. Τριαντόπουλος: Στις 25/6 ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για 35.000 δικαιούχους του Thessaly & Evros Pass
Με αφορμή τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε πως, «προχωρά η υλοποίηση της ειδικής δράσης ενίσχυσης του Thessaly & Evros Pass, όπως είχε ανακοινωθεί, με την πλατφόρμα – σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΕΔΥΤΕ και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία – να ανοίγει κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου για όλους τους πολίτες που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για την άυλη ψηφιακή κάρτα και την αξιοποίησή της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Πρόκειται για μία ειδική δράση ενίσχυσης για τις περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και του Έβρου που περιλαμβάνει την έκδοση 35.000 αύλων ψηφιακών καρτών, με συνολική δημοσιονομική επίπτωση που πλησιάζει τα 4,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία ειδική δράση, η οποία έχει υλοποιηθεί και σε άλλες περιοχές, όπως η Βόρεια Εύβοια με θετικά αποτελέσματα. Μία δράση που δύναται να επεκταθεί – όπου κριθεί – και σε άλλες περιοχές κατά την επόμενη περίοδο, σε συνέχεια σχετικής επεξεργασίας από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής».

Δικαιούχοι
Τέλος, σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης μέσω του vouchers.gov.gr θα έχουν οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση 2022, εφόσον δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής για την οποία υποβάλλουν αίτηση και δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ή δεν επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ή και άλλης συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.