Πότε έρχεται νέος καύσωνας σύμφωνα με τον Θεσσαλό προγνώστη Θ. Χατζηγρίβα

Μπορεί να πέσει η θερμοκρασία το τριήμερο που έχουμε μπροστά μας Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, και οι καιρικές συνθήκες θα μας επιτρέψουν να πάρουμε κάποιες ανάσες δροσιάς, όμως θα είναι για πολύ λίγο, καθώς σύντομα σύμφωνα με το Λαρισαίο αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα, έρχεται νέο κύμα καύσωνα στις 19 Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωσή του:
«Ακόμη ένα 24ωρο, θα κρατήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ο ισχυρός καύσωνας, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να πούμε ότι φεύγει ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι λοιπόν η σημερινή ημέρα, εκ νέου θα είναι δύσκολη με θερμοκρασίες που ίσως ακουμπήσουν τους 41 με 44 βαθμούς Κελσίου σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, ενώ άνοδο θα παρουσιάσει και στο εσωτερικό της Κρήτης, και των νησιωτικών του νότιου ,ανατολικού και νότιο ανατολικού Αιγαίου.

Ενδέχεται η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, και σε αυτό το κύμα να εμφανισθεί στο εσωτερικό της Ρόδου.

Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι θερμοκρασίες τις βραδινές ώρες και σήμερα.

Από την Παρασκευή όμως αλλάζει πρόσκαιρα ο καιρός, από βορά προς νότο, και σταδιακά με στροφή των ανέμων σε βόρειους, βόρειο δυτικούς, και κάποιες τοπικές βροχές, μπόρες ή και καταιγίδες διάσπαρτες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ ενδέχεται μέχρι το βράδυ να υπάρξουν όμβροι (διάσπαρτοι) και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, Εύβοια, Σποράδες και βόρειο Αιγαίο. Τοπικά σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη προς τις βραδινές ώρες θα είναι ισχυρές.

Αιτία φυσικά αυτής της αλλαγής ή σύγκρουση ψυχρότερων αερίων μαζών, με τις υπάρχουσες ιδιαίτερα θερμές.

Δεν θα κρατήσει πολύ αυτή η κατάσταση καθώς μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρειο ανατολικά.

Την ίδια όμως ημέρα ιδιαίτερα υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες εκ νέου στο νότιο ανατολικό τμήμα της χώρας, και την Κρήτη. (καύσωνας) .

Το Σάββατο και την Κυριακή κύριο χαρακτηριστικό οι ισχυροί βοριάδες, και η ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ,αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, αλλά με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως για κάποιους φίλους η θερμοκρασία από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει εκ νέου σταδιακά να ανεβαίνει, ενώ βάση της πρώτης εικόνας που έχουμε από το προγνωστικά μοντέλα, ΝΕΟ κύμα καύσωνα θα αρχίσει να μας απασχολεί μετά την 19η του μήνα, με άγνωστο όμως που θα φτάσει το κοντέρ.

Πιθανώς να έχουμε μια αρκετά βόρεια προέκταση και εκτόνωση σε Ιταλία, ώστε να γλυτώσουμε δύσκολες καταστάσεις. θα το δούμε όμως στην πορεία».

Πηγή: https://www.onlarissa.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.