Προχωρά το μεγάλο έργο της ύδρευσης στα Φάρσαλα

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου έργου για την ύδρευση των Φαρσάλων έγινε με την απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς για την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του Φράγματος στο Ναρθάκι στη θέση «Λουτσιακόρεμα».

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου η κατασκευή υδροταμιευτήρα 2,8 km ανατολικά του Δημοτικού Διαμερίσματος Ναρθακίου. Ο συνολικός όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος θα είναι 596,000m3 για την ανώτατη στάθμη ύδατος (στάθμη στέψης του υπερχειλιστή) +261,00m, ενώ το εμβαδόν του ταμιευτήρα στην στάθμη αυτή είναι 58,3 στρέμματα.

Επιπλέον, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η κατασκευή έργων προσαγωγής του αρδευτικού ύδατος σε γεωργική έκταση στα κατάντη του φράγματος Ν. Λάρισας, στη θέση Ναρθάκι «Λουτζιακόρεμα».
Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 6.024.193,55 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σε ωριμότερο στάδιο, σε φάση δημοπράτησης μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους είναι το άλλο φράγμα, στη θέση «Κακλετζόρεμα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Διλόφου, προϋπολογισμού 8.250.000 ευρώ.
Επίσης με βάση το συνολικό έργο που τιτλοφορείται «Αξιοποίηση ταμιευτήρων ΤΚ Ναρθακίου και ΤΚ Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων» συνολικού ύψους 21.756.190,26 ευρώ, προβλέπονται επίσης τα εξής υποέργα: Έργα μεταφοράς πόσιμου νερού (3.854.838,71 ευρώ). Εγκατάσταση επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) (950.000 ευρώ). Διοικητικό κόστος κατασκευής του έργου (286.158 ευρώ), Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή των δύο φραγμάτων (2.141.000 ευρώ). Αρχαιολογικές δαπάνες (250.000 ευρώ).

Το συνολικό κόστος του έργου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογίζεται στα 21.756.190,26 ευρώ.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Η απόφαση για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης και στην περιοχή του Ναρθακίου, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο μεγαλύτερο σε αξία και κόστος έργο, που υλοποιείται στον Δήμο μας. Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη: Όχι μόνον θα δώσει λύση στο υδρευτικό που ταλανίζει τα Φάρσαλα εδώ και δεκαετίες, αλλά και θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα με σημαντικές προεκτάσεις τόσο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στο ίδιο το περιβάλλον. Από την πλευρά μας, οι υπηρεσίας μας έχουν θέσει σε ύψιστη προτεραιότητα την ταχύτερη δυνατή υλοποίησή του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.