Πρόεδρος Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας: Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χειρότερα και από ζώα

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την επάρκεια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και κατ’ επέκταση με την ασφάλεια εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε μιλώντας στο onlarissa.gr o πρόεδρος στην Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας κ. Ηλίας Αρβυθάς, με αφορμή τα δύο σχεδόν ταυτόχρονα περιστατικά σε Αμπελώνα και Άγιο Θωμά, στη Λάρισα.

Όπως τονίζει ο κ. Αρβυθάς, την ώρα που ξέσπασε στη Λάρισα, σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή η φωτιά, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας υπήρχε μόνον ένα όχημα που προορίζεται για αστικά συμβάντα! «Πρώτα, εξηγεί, έγινε το συμβάν στον Αμπελώνα. Κληθήκανε να πάνε οι δυνάμεις όλες στον Αμπελώνα με αποτέλεσμα στον πυροσβεστικό σταθμό στην πόλη να μείνει μόνο ένα πλήρωμα. Ένα όχημα για αστικά συμβάντα το οποίο δεν βγαίνει εκτός πόλης. Μετά συνέβη αυτό που απευχόμαστε. Να μας φυλάει ο θεός να μη γίνουν ταυτόχρονα δύο ή τρία συμβάντα. Γίνεται το συμβάν πεντακόσια μέτρα από την υπηρεσία στον Άγιο Θωμά και είμασταν ξεγυμνωμένοι. Όπως καταλαβαίνετε με ένα όχημα για αστικά περιστατικά δε μπορούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η φωτιά είχε αίσιο τέλος αλλά με τη συνδρομή υδροφόρων από την αυτοδιοίκηση όπως σημειώνει, «κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…»

«ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ…»

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν, η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της προειδοποιούσε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε περίπτωση που έχουμε ταυτόχρονα συμβάντα, λόγω της μείωσης του Πυροσβεστικού προσωπικού. «Μόλις πριν δύο μέρες, λέει συγκεκριμένα ο κ. Αρβυθάς, με ανακοίνωσή μας προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο που μπορεί να ελλοχεύει σε ταυτόχρονα συμβάντα, μετά τη μείωση προσωπικού. Από τη Δευτέρα μέχρι τέλος του μήνα θα αποχωρήσουν από τη Λάρισα έξι έμπειρα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος…

Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) σκηνικό είναι ένα ξεκάθαρο καμπανάκι κινδύνου. Το λέμε βέβαια και πιο παλιά. Ζητάμε εποχιακό προσωπικό και να μη γίνονται πολλές μεταθέσεις. Ο νομός της Λάρισας είναι ιδιαίτερος. Πρέπει να δυναμώσει σε προσωπικό. Πόσω μάλλον όταν έχουμε πλέον διαρκώς ακραία φαινόμενα, πλημμύρες και πυρκαγιές…»

«ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΖΩΑ…»

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια των Πυροσβεστών και για το γεγονός πως σε όσους μετατίθενται δίνεται μόλις περιθώριο επτά ημερών, καθιστώντας αδύνατη την οποιαδήποτε στοιχειώδη προετοιμασία και ανατρέποντας δραματικά οικογενειακούς προγραμματισμούς. «Λένε σε κάποιον που έχει οικογένεια να φύγει σε επτά ημέρες και να πάει στην Βοιωτία χωρίς να του δώσουν τον στοιχειώδη χρόνο για να προετοιμάσει τα αυτονόητα. Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χειρότερα και από ζώα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Πυροσβεστών καλώντας «έστω και την ύστατη στιγμή τον υπουργό και τον αρχηγό ως Ένωση Πυροσβεστών του νομού Λάρισας, να δώσουν παράταση στα φύλλα πορείας των συναδέλφων που είναι να φύγουν τώρα, αλλά και τους πέντε συναδέλφους που έπρεπε δικαιωματικά να γυρίσουν τον Οκτώβριο, να τους επιστρέψουν πίσω στη Λάρισα. Δε θέλουμε να παίζουν με τις ζωές των κατοίκων της Λάρισας. Είναι ο μεγαλύτερος νομός της Θεσσαλίας και τον έχουν απαξιώσει τελείως».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.