Πρόεδρος ΙΝΚΑ: Ζούμε την χειρότερη εποχή ακρίβειας των τελευταίων 30 ετών

Την επαναδραστηριοποίηση του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, όπως και τις μεγάλες αυξήσεις σε ενέργεια και βασικά αγαθά έθεσαν σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ελλάδας Γιώργος Λεχουρίτης, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Σωτήρης Τερζόπουλος και ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης.

 

Ο κ. Λεχουρίτης τόνισε ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής, η περιβόητη ρήτρα… κλοπής παίρνει από τον λαό έτοιμα χρήματα. Θέλοντας η κυβέρνηση να προασπίσει τα 20 golden boys και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, δίνει τα χρήματα του κόσμου στις τσέπες τους, την ώρα που το νοικοκυριό αναστενάζει. Πολλές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα κλείνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Ανέφερε επίσης ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αναστέλλεται αλλά θα την πληρώνουν οι καταναλωτές στην τιμή της κιλοβατώρας».

Επιπλέον σημείωσε για την ακρίβεια ότι «έχουμε αυτή τη στιγμή επισιτιστική ακρίβεια. Παράλληλα οι τιμές στα προϊόντα – από μια πρόσφατη έρευνα του ΙΝΚΑ – διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 είχαν 50% αύξηση. Έχουμε ανάγκη τους πολίτες για να δυναμώσουμε το ΙΝΚΑ. Ζούμε την χειρότερη εποχή ακρίβειας των τελευταίων 30 ετών…» συμπλήρωσε.

Το ΙΝΚΑ μέσα στα αιτήματα που έθεσε ο πρόεδρός του είναι:

Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, να μειωθεί ο ΦΠΑ όσο διαρκεί η κρίση και να μειωθεί ο ΦΠΑ σε διάφορες κατηγορίες υπηρεσιών.

Στη συλλογική αγωγή που κατέθεσε το ΙΝΚΑ Ελλάδας κατά της ΔΕΗ συμμετείχαν 2.200 ενάγοντες και αιτήθηκαν την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και επιστροφή χτημάτων που είχαν καταβληθεί στη ρήτρα το διάστημα που καταβάλλονταν στους λογαριασμούς  (από 5-8-21).

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Τερζόπουλος, πρόεδρος προσωρινής διοίκησης ΙΝΚΑ Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι «ο επαναπροσδιορισμός του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ λόγω των πρωτόγνωρων αυξήσεων σε ότι έχει να κάνει με τα αγαθά αλλά και ειδικότερα λόγω των αυξήσεων στη ρήτρα αναπροσαρμογής των παρόχων του ηλεκτρικού ρεύματος».

Τέλος ο επίτιμος πρόεδρος ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Βασίλης Κόκκαλης συμπλήρωσε ότι «προτρέπω τους συμπολίτες μας να δυναμώσουν το ΙΝΚΑ γιατί έτσι δυναμώνουν οι ίδιοι. Το ΙΝΚΑ πέτυχε μια νίκη με τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής για απαγόρευση διακοπής ρεύματος σε ευάλωτους πολίτες. Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν απαλείφεται αλλά ενσωματώνεται στους λογαριασμούς».

 Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.