Πρόγραμμα για δωρεάν διαμονή καρκινοπαθών στη Λάρισα

Πρόγραμμα – «ανάσα» σε καρκινοπαθείς που χρειάζονται πολυήμερες θεραπείες (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες) στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και αναγκάζονται να μετακινούνται από άλλες περιοχές, ενώ δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ανακοίνωσε σήμερα το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Το πρόγραμμα «Όλη η πόλη φιλοξενεί» γίνεται σε συνεργασία με τις Ογκολογικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως και με την Ένωση των Ξενοδόχων της περιοχής.

Λεπτομέρειες για την σημαντικά δράση έδωσαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Γιώργος Βασιλόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ Γιώργος Κύργιας.

Παράλληλα, υπογράφηκε σύμβαση με τρία ξενοδοχεία της Λάρισας, το «Metropol», το «Acropol» και το «Αχίλλειον», τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα διαμονής των ασθενών σ” αυτά, για το διάστημα που κρίνουν απαραίτητο οι θεράποντες ιατροί και με κάλυψη των εξόδων από την Αντικαρκινική.

Πως λειτουργεί το Πρόγραμμα
Οι ασθενείς που αξιολογούνται από τις δομές των ογκολογικών κλινικών ότι χρήζουν βοήθειας, θα προμηθεύονται από τις ίδιες τις Κλινικές ένα Voucher (προπληρωμένη διαμονή), το οποίο θα επιδεικνύουν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία.

Το Voucher αυτό αντιστοιχεί στην κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης και φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή της προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ράνιας Σουλτούκη. Στη συνέχεια το Voucher επιστρέφει από το ξενοδοχείο στην Αντικαρκινική από την οποία πληρώνεται το σχετικό τιμολόγιο.

Το κόστος κάθε διανυκτέρευσης έχει συμφωνηθεί με βάση τη σύμβαση συνεργασίας στα 30 ευρώ.

Μέχρι στιγμής τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας, περίπου 10.000 ευρώ, αντιστοιχούν σε περίπου 330 διανυκτερεύσεις και αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ζήτηση.

Η κ. Σουλτούκη απηύθυνε κάλεσμα στους φορείς να στηρίξουν έμπρακτα το πρόγραμμα, έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να είναι περισσότερες οι ημέρες φιλοξενίας με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Στόχος ο «Οίκος του Καρκινοπαθή»

Ως σημαντικό πρώτο βήμα χαρακτήρισαν την εκκίνηση του συγκεκριμένου προγράμματος οι Καθηγητές κ.κ. Βασιλόπουλος και Κύργιας.

Παράλληλα επισήμαναν πως στόχος είναι να γίνει μία δομή στη Λάρισα, «Ο Οίκος του Καρκινοπαθή» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, όπου θα μπορούν να διαμένουν δωρεάν οι ασθενείς με τους συνοδούς τους.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα είναι πρωτοποριακό σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.