Πρωτοποριακό ιατρικό πρόγραμμα σε σπίτια Λαρισαίων με χρόνιες παθήσεις

Θα παρακολουθείται εξ’ αποστάσεως η κατάσταση της υγείας τους!

Μέσω του HORIZON 2020 από το 2017 θα εφαρμοστεί πρόγραμμα ηλεκτρονικής υγείας σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς στην Λάρισα.

Αυτό αποκάλυψε στο onlarissa.gr o Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Γιώργος Σούλτης. Ο κ Σούλτης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής υγείας που θα εφαρμοστεί τόσο στην Λάρισα πιλοτικά, όσο και στους 3 άλλους μεγάλους δήμους της Θεσσαλίας.

Το Πρόγραμμα αφορά ανθρώπους χρόνια πάσχοντες με σοβαρά προβλήματα υγείας και σοβαρά οικονομικά προβλήματα γεγονός που δεν τους δίνει την δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση στον εξειδικευμένο γιατρό που έχουν τόσο ανάγκη.

Με αυτό το ευρωπαϊκό θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε σπίτι ασθενούς να τοποθετηθούν ειδικά υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία θα ελέγχουν συνεχώς την κατάσταση της υγείας του και τα αποτελέσματα θα επεξεργάζεται ειδική ομάδα ιατρών εξ αποστάσεως.

Το HORIZON 2020 είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία που δρομολογήθηκε ποτέ. Σχεδόν 80 δις EUR θα διατεθούν σε μορφή χρηματοδότησης για μια επταετία (2014-2020) πλέον των ιδιωτικών και εθνικών δημόσιων επενδύσεων που θα προσελκύσουν αυτά τα χρήματα. Το HORIZON 2020 θα βοηθήσει στην επίτευξη έξυπνης, αειφόρου και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη παράγει επιστήμη και τεχνολογία παγκοσμίου επιπέδου, απομακρύνει τα εμπόδια για την καινοτομία και διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την παροχή λύσεων σε μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία μας.

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα θα έχουμε από τις 2017 οπότε αναμένεται να τρέξουν και οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/11/10/pilotika-topothetounte-sigchrona-iatrika-michanimata-se-spitia-lariseon-me-chronia-provlimata-gia-na-parakolouthite-ex-apostaseos-i-igia-tous/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.