Στο 18,3% η ανεργία τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μικρή περαιτέρω υποχώρηση της ανεργίας στο 18,6% κατεγράφη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας.
Ο ίδιος δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 18,9% τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2017 έφθανε το 20,8%.

Στη Θεσσαλία
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η ανεργία υποχώρησε στο 18,3% τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη τον Αύγουστο να διαμορφώνεται στο 18,5% και τον Σεπτέμβριο του 2017 στο 19,6%
Η έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι οι άνεργοι ανήλθαν συνολικά τον φετινό Σεπτέμβριο σε 887.009 άτομα και μειώθηκαν κατά 111.221 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.199.929 άτομα.
Σε ηλικιακή βάση, η ανεργία στους νέους έως 24 ετών άγγιξε το 36,6% και στους νέους μεταξύ 25 έως 34 ετών το 24,3%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.