«Τα Θεσσαλικά προϊόντα να διεισδύσουν στην Ιταλική αγορά»

Προτάσεις και τρόποι, έτσι ώστε οι Θεσσαλικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν στην Ιταλική αγορά κατατέθηκαν σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας παρουσία του προϊσταμένου του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη, Παναγιώτη Ζάραγκα, το απόγευμα της Τρίτης.

«Ελλάδα – Ιταλία Στρατηγική Οικονομική Σχέση: Ιταλία: Πρώτος εξαγωγικός προορισμός ελληνικών προϊόντων & Προοπτικές διεύρυνσης επενδυτικής δραστηριότητας», ήταν το θέμα της εκδήλωσης με τον κ. Ζάραγκα να εξηγεί ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ανταποκριθούν με όρους ποιότητας στο μεγάλο στοίχημα της ανταγωνιστικότητας.

«Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας θα πρέπει να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να βρουν τρόπο να μπουν στην αγορά της Ιταλίας που είναι ο πρώτος οικονομικός εταίρος όσον αφορά τις εξαγωγές μας», κατέληξε ο κ. Ζάραγκας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλη αξία στις εξαγωγές. «Σαν χώρα έχουμε πολλές εισαγωγές και θα πρέπει να ισοσκελίσουμε το ισοζύγιο αυτό».

«Η Ιταλία είναι ένας εταίρος πολύ κοντά σε εμάς κι έχουμε κοινά προϊόντα, άρα μπορούμε να διεισδύσουμε πιο εύκολα», κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.

 

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.