Ταχιάος από Λάρισα: Τα πάντα για να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων (βίντεο)

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο  ειδικών εμπειρογνωμόνων και μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχοντας σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο σύσκεψη παρεβρέθηκαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, οι δήμαρχοι απερχόμενοι και ερχόμενοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Λίγο πριν την είσοδό του στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Νίκος Ταχιάος, επισήμανε: «Έχουμε ξεκινήσει τις ενέργειες αποκατάστασης και έχει δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός ώστε να μπορέσουμε να απαλύνουμε τον πόνο των πληγέντων ανθρώπων στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων, μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτής θα συνεργαστούμε με τον κ. Αγοραστό, έναν άνθρωπο που έχει δώσει την ψυχή του για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα ακολουθήσει η θητεία του κ. Κουρέτα και θα σταθούμε δίπλα του για το καλύτερο αποτέλεσμα στην περιοχή.

Ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε με διάλογο και συνεργασία με όλες τις τοπικές κοινότητες της Θεσσαλίας. Κατά προτεραιότητα θα δούμε τις περιπτώσεις για παράδειγμα πριν επισκέφτηκα το δρόμο που συνδέει τη Λάρισα με την Καρδίτσα, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί αυτός ο δρόμος στην κυκλοφορία…».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει μια σωστή αποτίμηση της κατάστασης αλλά και της επόμενης ημέρας με την ταχύτερη υλοποίηση των έργων, γιατί οι ζημιές είναι μεγάλες και πολλές.

Από την πρώτη στιγμή με γνώση της Κυβέρνησης κάναμε παρεμβάσεις καίριες σε αναχώματα, σε καθαρισμούς, και συνεχίζουμε σε 450 περίπου σημεία σε όλη τη Θεσσαλία με τις αντιξοότητες που υπάρχουν, δώσαμε προσβασιμότητα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Κυβέρνηση.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη… Κάναμε έργα ύψους 164,4 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζουμε να τα κάνουμε».

Τόσο στη σημερινή σύσκεψη όσο και στην αυριανή ο Υφυπουργός Υποδομών και Υποδομών, αρμόδιος για τις Υποδομές παρουσίασε τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών από τα φαινόμενα Daniel και Elias και εγκατέστησε μηχανισμό επαφής με τις τοπικές αρχές, ο οποίος θα λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια των έργων.

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.