Θεσσαλία: Τέλος στο σημείο καρμανιόλα που σκοτώνει κόσμο

Μέσω παρακαμπτηρίων θα διεξάγεται από το επόμενο τετράμηνο η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων και στο ύψος Κέντρου Αποκατάστασης, το μοναδικό τμήμα της οδού που δεν είναι ασφαλές, ενώ διαχρονικά έχουν καταγραφεί αναρίθμητα τροχαία δυστύχηματα (σ.σ. όπως συνέβη το περασμένο Σάββατο με τον 39χρονο οδηγό Ι.Χ. από τη Φαρκαδόνα), χωρίς να υπολογιστούν τα τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και ελαφρούς τραυματισμούς οδηγών και επιβαινόντων. Πρόκειται, όπως αναφέρει η “Έλευθερία”, για το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (σ.σ. η σύμβαση υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2021 με συνολική χρηματοδότηση 27,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020) που θα καταστήσει ασφαλέστερο και το τελευταίο τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων.

Πρόκειται για το πλέον επικίνδυνο – αφού δεν πληροί συνθήκες ασφαλείας για τους οδηγούς- τμήμα μήκους 5,5 χλμ. της Εθνικής Οδού, από τη διασταύρωση της Τερψιθέας έως τη διασταύρωση της Ραχούλας. Στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων καταγράφεται πολύ υψηλός κυκλοφοριακός φόρτος, που σε συνδυασμό με τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το μικρό πλάτος της οδού (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση), την απου σία διαχωριστικών κ.λπ., καθιστούν τον δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο από την άποψη της οδικής ασφάλειας, με αυξημένο επίσης κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Στην ίδια περιοχή δραστηριοποιούν ται επιχειρήσεις, ενώ λόγω των όμορων αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Εθνική Οδό κινούνται γεωργικοί ελκυστήρες, ελλείψει παράπλευρου δικτύου.

Το έργο της αναβάθμισης της Εθνικής Οδού εξελίσσεται ομαλά (φωτ.), ενώ το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης εκτιμάται ότι θα λάβει παράταση και με το πέρας του 2024, αφού, ως γνωστόν, επί μεγάλο διάστημα, τα χωματουργικά μηχανήματα είχαν επιταχθεί με αφορμή και την επείγουσα αποκατάσταση ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΕΩΣ ΤΗ ΡΑΧΟΥΛΑ 

Αναλυτικότερα, λοιπόν, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποφάσισε την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη «διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων, από τον ανισόπεδο κόμβο Τερψιθέας (χ.θ. 6+600) έως τον ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας (χ.θ. 12+073), λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής του οδικού τμήματος τος», «για χρονικό διάστημα από 10- 07-2024 έως και 19-11-2024». Στην ίδια απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζεται ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις νεοκατα- σκευασθείσες παράπλευρες οδούς και σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.