Το χωριό της Θεσσαλίας που πήρε το όνομα του εξαιτίας των πολλών σιδεράδων

Οι Χαλκιάδες είναι ένα μικρό χωριό της Λάρισας σε υψόμετρο 268 μέτρων. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Πηνειού. Μέχρι το 1927, η ονομασία του χωριού ήταν Καραδεμερτζή. Αποτελείται από δύο συνοικισμούς, τους Άνω Χαλκιάδες που ο πληθυσμός του αποτελείται από απόγονους προσφύγων από την Καππαδοκία (συγκεκριμένα από τα χωριά Τασλίκ και Δήλα) και από τους Κάτω Χαλκιάδες που αποτελείται από τους ντόπιους κατοίκους. Το όνομα το πήρε εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού σιδεράδων (χαλκιάδες). Στους Άνω Χαλκιάδες πραγματοποιείται πανηγύρι ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ενώ στους Κάτω Χαλκιάδες του Αγίου Χαράλαμπους στις 10 Φεβρουαρίου.

Οι Χαλκιάδες Λάρισας είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Φαρσάλων, στο Νομό Λάρισας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 268 μέτρων. Έχει συνολικό πληθυσμό 368 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Πηνειού και απέχει 30 χιλιόμετρα από τη Λάρισα.

Μέχρι το 1927, η ονομασία του χωριού ήταν Καραδεμερτζή. Από το 1883 ως το 1912 ανήκε στο Δήμο Ευιδρίου και μέχρι το 1927 στην Κοινότητα Μπαϊρακλίου.

Αποτελείται από δύο συνοικισμούς, τους Άνω Χαλκιάδες που ο πληθυσμός του αποτελείται από απόγονους προσφύγων από την Καππαδοκία (συγκεκριμένα από τα χωριά Τασλίκ και Δήλα) και από τους Κάτω Χαλκιάδες που αποτελείται από τους ντόπιους κατοίκους.

Το όνομα το πήρε εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού σιδεράδων (χαλκιάδες).

Στους Άνω Χαλκιάδες πραγματοποιείται πανηγύρι ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ενώ στους Κάτω Χαλκιάδες του Αγίου Χαράλαμπους στις 10 Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.