Το χωριό της Θεσσαλίας που τα δέντρα…λικνίζονται

Υπάρχουν πολλά μέρη της Ελλάδας τα οποία είτε δεν γνωρίζουμε είτε έχουμε ακούσει αλλά αγνοούμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της ιστορίας τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι Μια τέτοια περίπτωση είναι το λεγόμενο «Μονοπάτι του Ασκληπιού». Ένα μέρος στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα που έχει τη δική του ξεχωριστή και άκρως ιδιαίτερη ιστορία. Είναι μια διαδρομή που θεωρείται ότι ακολούθησε ο θεός της ιατρικής και της υγείας των Αρχαίων Ελλήνων, ο Ασκληπιός. Ένα μαγευτικό μέρος που καθηλώνει τον επισκέπτη όχι μόνο λόγω της ομορφιάς του τοπίου αλλά και λόγω των ήχων και των αρωμάτων που προέρχονται από τη φύση.

Εκεί που τα δέντρα… λικνίζονταν
Το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» ξεκινάει ουσιαστικά από το χωριό Γοργογύρι το οποίο βρίσκεται περίπου 19 χιλιόμετρα δυτικά των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια του μονοπατιού τα όσα θα συναντήσεις θα σε μαγέψουν. Από αιωνόβια πλατάνια, μέχρι δεκάδες είδη αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων. Αυτά που λέγεται ότι μάζευε ο Ασκληπιός κατά τη διαδρομή του. Και από την άλλη, ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά του ποταμού, δημιουργεί ένα ιδανικό σκηνικό απαράμιλλης και άγριας ομορφιάς. Η αρχή του μονοπατιού είναι πιο βατή καθώς είναι πλακόστρωτο.

Το δάσος στο οποίο βρίσκεται το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» θεωρείται ότι έχει και κάτι ακόμη παράξενο. Το σχήμα των δέντρων παραπέμπει στην ιστορία που λέγεται ότι κάποια δέντρα λικνίζονταν δηλαδή… χόρευαν και γι’ αυτό έμεινε αυτό το στραβό σχήμα στους κορμούς. Υπάρχουν κι άλλα δάση στον κόσμο για τα οποία επικρατεί ο ίδιος μύθος…

Πάρτε μια γεύση από το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube…

Πηγή: https://exploringgreece.tv/
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.