«Tο μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν».

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα καθώς υπήρξε ένταση με γονείς θυμάτων των Τεμπών.

Οι οικογένειες καταγγέλλουν ότι κατά της διάρκεια της παρέλασης υπήρξε έλλειψη σεβασμού από ενστόλους στο δράμα τους.

Οι Δημήτρης Πλακιάς, Νίκος και Σοφία Πλακιά, που έχασαν στα Τέμπτη, τις δίδυμες Θωμαή και Χρύσα Πλακιά και την ξαδέλφη των κοριτσιών, Αναστασία Πλακιά, παρακολούθησαν όλη την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ πριν την έναρξη αυτή εναπόθεσαν στην εξέδρα ένα μπουκέτο λουλούδια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση είχε νωρίτερα συγκινητική συνάντηση μαζί τους, αποδίδοντάς τους σεβασμό στο δράμα που βιώνουν.

Σύμφωνα με το trikalanews, την ώρα που παρήλαυνε τμήμα με οχήματα της Πυροσβεστικής, ένας εκ των πυροσβεστών κόρναρε μπροστά στις οικογένειες των θυμάτων χαιρετώντας τους επισήμους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν και οι ίδιοι εξήγησαν αργότερα πως «το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν».

«Πέρασε όλη η νεολαία και δεν γύρισε κανείς να κοιτάξει, γιατί δεν υπάρχει λόγος, το είδαμε στα πρόσωπα των παιδιών, όταν όμως περνάει ολόκληρη η ΣΜΥ και Πυροσβεστική και προσεύχεται μπροστά τους, που πάμε;», τόνισε η Σοφία Πλακιά.

«Γονιός ήταν ο πυροσβέστης εκεί μέσα και καθόταν από πάνω και κοιτούσε», σχολίασε.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.