Πως ο Τρικαλινός πλαστός έγινε… gourmet πιάτο στην Ολλανδία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Είναι ικανή μια οικογένεια από τα Τρίκαλα να αναδείξει την Ελληνική και ιδιαίτερα την τοπική κουζίνα;… Η απάντηση είναι προφανής και έχει δοθεί ήδη. Ασφαλώς και είναι!!!

Μιλάμε για την οικογένεια Μπαμπατσιά, εκ της Μεγάρχης Τρικάλων, η οποία σε πείσμα των καιρών επέμεινε στο “δύσκολο” δρόμο της σταθερής ποιότητας, των αγνών υλικών και της παράδοσης. Έτσι κατάφερε να εδραιώσει το εστιατόριό της, το Filoxenia στο Ζάαντορφ της Ολλανδίας ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, με συνεχείς διακρίσεις και βραβεία.

Η οικογένεια Μπαμπατσιά (… τρεις γενιές δουλεύουν στο εστιατόριο) τιμά ιδιαίτερα τις τοπικές μας γεύσεις. Τόλμησε και έβγαλε πιάτο τον δικό μας ταπεινό πλαστό, την παραδοσιακή μας πίτα με καλαμποκάλευρο, ο οποίος έχει γίνει περιζήτητος και πιάτο… gourmet από τους λάτρεις της εκλεκτής κουζίνας. Τον φτιάχνει παραδοσιακά η κυρία Θεοδώρα, όποτε έχει φρέσκα και αρωματικά χόρτα με καλαμποκάλευρο ντόπιο, Τρικαλινό, και εκλεκτό. Αξίζουν συγχαρητηρίων…

Πηγή: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.