Βαριά καμπάνα κάθειρξης 10 ετών για διακίνηση κοκαΐνης στη Λάρισα

φωτογραφία αρχείου

Ποινές κάθειρξης 10 ετών, όπως και υψηλές χρηματικές ποινές που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν 33χρονο Αλβανό υπήκοο και σε έναν 49χρονο Λαρισαίο οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κατοχή, μεταφορά κ.λπ.) από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα.

Ο 33χρονος Αλβανός υπήκοος -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»-, μέχρι και τη σύλληψή του στις 27 Μαρτίου 2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές, ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής. Παρότι λοιπόν ήταν «φάντασμα» για τις ελληνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται ως ο άνθρωπος που ήλεγχε τη διακίνηση κοκαΐνης στο Κέντρο της Λάρισας έχοντας μάλιστα ένα ευρύ δίκτυο πελατών με δεκάδες Λαρισαίους.

Ο δε Λαρισαίος συλληφθείς -σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε ρόλο διανομέα και «εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα» διακινούσε την κοκαΐνη, αντί χρηματικού ποσού. Σημειώνεται πως στην κατοχή του Λαρισαίου βρέθηκε μικρή ποσότητα κοκαΐνης, αλλά στο σπίτι του 33χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν 153 περιτυλίγματα με κοκαΐνη, ενώ ο σκύλος της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισε μισό κιλό κοκαΐνης, σε 5 νάιλον συσκευασίες που έκρυβε στη «φάσα» της ντουλάπας. Συνολικά δε, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 641,1 γραμμαρίων όπως μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν, μείγμα μαγειρικής σόδας (για νόθευση) μια ηλεκτρονική ζυγαριά,

Τα κατασχεθέντα από την έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας τα χρηματικά ποσά των 4.725 ευρώ, 1.100 λεκέ, 50 λέι και 5 δολαρίων, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 1 φορητός ασύρματος συντονισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα μέσα Ιανουαρίου 2023 έως τον Μάρτιο του 2023, οι δράστες «δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, ο αλλοδαπός συλληφθείς προμήθευε με ποσότητες κοκαΐνης τον ημεδαπό, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, διακινούσε προσυμφωνημένες ποσότητες κοκαΐνης στους λοιπούς κατηγορουμένους».

Στο πλαίσιο της δίκης κατέθεσαν αστυνομικοί και μάρτυρες, ενώ στις απολογίες τους ο 33χρονος και ο 49χρονος έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις χωρίς κατά πώς φαίνεται να πείσουν το Δικαστήριο, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή τους. Καθώς λοιπόν κρίθηκαν ένοχοι, το Τριμελές Εφετείο επέβαλε στον 33χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών και 7 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ, ενώ στον 49χρονο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και οι δύο επέστρεψαν στη φυλακή όπου κρατούνταν από τη σύλληψή τους.

Σημειώνεται πως για τους άλλους 14 συγκατηγορούμενους, το Δικαστήριο αναγνώρισε πως προμηθεύονταν κοκαΐνη για ιδία χρήση και άλλους τους έκρινε ατιμώρητους, άλλους τους αθώωσε και άλλους του επέβαλε ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.