Βλοχός Καρδίτσας μετά τον Daniel: Ξεχασμένοι σε ένα χωριό… νεκροταφείο (φωτογραφίες)

Εφτά μήνες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πλημμύρες Daniel και Elias και οι «πληγές» στη Θεσσαλία είναι ακόμα ορατές. Ο Βλοχός Καρδίτσας ήταν ένα από τα μεγάλα «θύματα» με το χωριό να παραμένει «φάντασμα» και τους κατοίκους να ζουν μακριά από τα σπίτια τους όλο αυτό το διάστημα.

φωτ.: larissanet.gr // Θανάσης Καλιακούδας

Η οργή των πλημμυροπαθών κατοίκων «ξεχειλίζει», όπως και τα ποτάμια που έπνιξαν κόπους ζωής και από σήμερα προχωρούν σε μία σειρά κινητοποιήσεων. Οι ίδιοι δηλώνουν πως ελάχιστες δεσμεύσεις της Πολιτείας έχουν υλοποιηθεί, ζητώντας απαντήσεις, αλλά και ουσιαστικές λύσεις για να… ζήσουν και πάλι.

Το μείζον ζήτημα είναι το στεγαστικό, καθώς περίπου 200 οικογένειες ζουν σε μισθωμένα σπίτια, χωρίς το κράτος να έχει χορηγήσει επίδομα ενοικίου, τη στιγμή που οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις καλλιέργειές τους και να έχουν ένα εισόδημα.

Ο φωτογραφικός φακός της larissanet.gr και του Θανάση Καλιακούδα βρέθηκαν στο χωριό που δεν θυμίζει τίποτα την εικόνα πριν τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που οι κάτοικοι σήμερα θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Παλαμά-Φαρκαδόνας.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.