Βρέθηκε λύση για την ασφαλιστική ενημερότητα των αγροτών και τα ΑΔΑ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής «Θεσσαλική Γη» του Astra tv, ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλεξης, ανέφερε πως από σήμερα Μ. Τετάρτη, όλοι οι ανταποκριτές του πρώην ΟΓΑ, θα δίνουν βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, για την χρονική περίοδο μέχρι 30 Απριλίου 2017, εφόσον οι αγρότες προσκομίζουν τα παραστατικά πληρωμής των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017 και έχουν εξοφλήσει την Α δόση του έτους 2016. Μια προσωρινή έστω λύση, που επιλύει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα ΑΔΑ (Ανοιχτά Δάνεια Αγροτών) των αγροτών.

Το πρόβλημα ανέκυψε, κυρίως με τις πρόσφατες πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων από τις οποίες όσοι αγρότες είχαν ΑΔΑ , η Πειραιώς τους δέσμευσε το 50% της οφειλής του ΑΔΑ και αφού δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορούσε η τράπεζα (βάση σχετικού νόμου) να τους κάνει επαναχορήγηση του ΑΔΑ (κατά την πάγια τακτική της τράπεζας).

Από την πλευρά του νεοσύστατου ΕΦΚΑ, υπάρχει πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού, με την ταυτοποίηση με τον πρώην ΟΓΑ, με αποτέλεσμα οι αγρότες, παρότι κατέβαλαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2017, το σύστημα τους εμφανίζει να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι 31 Μαρτίου 2017. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί οριστικά το προσεχές διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.