Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλία σήμερα και τη Δευτέρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι πιθανώς να σημειωθούν στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έρχεται νέα ατμοσφαιρική διαταραχή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την έκτακτη ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα και τονίζει πως έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.
Επιπροσθέτως, καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους και παρακαλεί τους πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.